• Πολιτική

    Τι απαντά η Ροσάννα Μόρτογλου της Libra στο δημοσίευμα του mononews

    • NewsRoom
    Γιώργος Λογοθέτης: Ο ατσίδας εφοπλιστής, τα τραγικά λάθη και η παραπλάνηση των δικαστών

    Ροσσάνα Μόρτογλου, στέλεχος της LIBRA στην Ελλάδα


    “Απάντηση για το σημερινό δημοσίευμα του mononews με τίτλο «Ροσάννα Μόρτογλου και Άρτεμις Σίφορντ: Ποιες είναι, γιατί φέρονται ως παρακολουθούμενες από το Predator και τι απαντούν»  έδωσε Ροσάννα Μόρτογλου επικεφαλής Εκπρόσωπος του ομίλου Libra στην Ελλάδα.

    Αναλυτικά η Ροσάννα Μόρτογλου αναφέρει:

    Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο Όμιλος Libra εχει ασκήσει μία σειρά νομικών ενεργειών κατά του Φέλιξ Μπίτζιου και συνεργατών του από το 2019. Αυτές περιλαμβάνουν καταρχάς επιτυχείς αιτήσεις Norwich Pharmacal / Bankers’ Trust, τρεις σε Κύπρο και μία σε Χονγκ Κονγκ το 2019 και 2020, οι οποίες οδήγησαν σε διατάγματα αποκάλυψης των τραπεζικών λογαριασμών των εναγομένων και υπήρξαν καθοριστικές για την αποκάλυψη των «πολυδαίδαλων διαδρομών χρήματος» στις οποίες αναφέρεστε.

    Έπειτα, τον Ιούνιο του 2020, ακολούθησε η κύρια αγωγή στην Κύπρο ύψους 400 εκατ. ευρώ εναντίων του Φ. Μπίτζιου και 78 φυσικών προσώπων και εταιρειών, σε συνδυασμό με συμπληρωματική νομική ενέργεια για παγκόσμια ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των Φ. Μπίτζιου και των βασικών 5 εναγομένων της παραπάνω αγωγής. Τα ασφαλιστικά μέτρα διατάχθηκαν από το δικαστήριο άμεσα και χωρίς ακρόαση, για παγοποίηση περιουσιακών ύψους 350-400 εκατ. ευρώ στον κάθε ένα παγκοσμίως.

    Η απόφαση του 2021 την οποία μνημονεύετε ότι τάχα «δικαιώνει τους ενάγοντες[sic]» (μάλλον εννοείτε εναγόμενους) αφορά την άρση των ασφαλιστικών μέτρων που ήταν σε ισχύ για σχεδόν 1.5 έτος και όχι την κύρια αγωγή, η οποία παραμένει ενεργή. Η εν λόγω απόφαση δε είναι «καταπέλτης» όπως προσπαθείτε να παρουσιάσετε, αλλά είναι καθαρά τυπική. Τα επιλεκτικά σας αποσπάσματα από την απόφαση δεν αποτυπώνουν τη θέση του Δικαστηρίου αλλά την πλευρά των εναγομένων που αναγράφεται στην απόφαση ως είθισται – όπως και η θέση των εναγόντων. Οι επιλεκτές αυτές αναφορές κατανοούμε ότι γίνονται για σκοπούς δημιουργίας εντυπώσεων και αλλοιώνουν ουσιαστικά την πραγματικότητα του κειμένου.

    Για την απόφαση άρσης των ασφαλιστικών μέτρων του 2021 έχει ασκηθεί έφεση η οποία αναμένεται να εκδικαστεί εντός του 2023.

    Ως προς την κύρια αγωγή, παρά τις συνεχείς καθυστερήσεις των εναγομένων και αριθμό αιτήσεών τους μέσω των οποίων ζητούσαν να μην δικαστούν ποτέ για τα γεγονότα αυτά επικαλούμενοι αναρμοδιότητα των δικαστηρίων της Κύπρου, το Δικαστήριο έκρινε στις 8 Αυγούστου 2022 ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα προχωρήσει κανονικά και θα εκδικαστεί πλήρως.

    Επιπλέον, ενώ έναντι της απόφασης αυτής αριθμός εναγομένων προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου ζητώντας την ακύρωσή της, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα τους την 1η Νοεμβρίου 2022.

    Συνοψίζοντας, η κύρια αγωγή ύψους 400 εκατ. ευρώ παραμένει πλήρως ενεργή με τα Δικαστήρια της Κύπρου στο ανώτατο επίπεδο να επιβεβαιώνουν την ομαλή εκδίκαση των εναγομένων και ως προς την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή την παγοποίηση της περιουσίας αριθμού Εναγομένων, εκκρεμεί έφεση.”



    ΣΧΟΛΙΑ