• Πολιτική

    Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ – Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Κούζας

    • NewsRoom


    Την απώλεια του επί σειρά ετών προέδρου της ΟΣΕΚΑ, Γιώργου Κούζα θρηνεί ο αθλητικός κόσμος. Ο Γιώργος Κούζας, ασχολήθηκε από μικρός με το μπάσκετ, όπου στη συνέχεια απέκτησε δίπλωμα προπονητικής.

    Τον Μάιο του 1993 συναντήθηκε με το μπάσκετ με αμαξίδιο κι από τον Ιανουάριο του 1999 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο. Ταυτόχρονα, από τον Απρίλιο του 1999 έως το 2011 ήταν αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της EuroZone. Υπηρέτησε τον αθλητισμό από διάφορα πόστα, μέσω της ΟΣΕΚΑ, του δήμου της Αθήνας κι άλλων.

    Ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, Χρήστος Καλούδης, δήλωσε: «Ο Γιώργος Κούζας ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον χώρο, με ανεκτίμητη προσφορά. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αφού ξεπεράσουμε το σοκ της απώλειας, θα κάνουμε τις δέουσες κινήσεις για να τον τιμήσουμε, όπως του αξίζει».

    Είχε γεννηθεί στις 17 Δεκεμβρίου του 1957 και ήταν απόφοιτος  της Σχολής του Εμπορικού Ναυτικού. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 15:00, από το κοιμητήριο του Βύρωνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών ο ηθοποιός Βαγγέλης Ρωμνιός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο δισεκατομμυριούχος που «έφυγε» από την ζωή έμενε 40 χρόνια σε ένα μικρό σπιτάκι

     



    ΣΧΟΛΙΑ