• Πολιτική

    Θλίψη: Πέθανε ο γνωστός επικοινωνιολόγος Βασίλης Τοκάκης

    • NewsRoom

    Ο Βασίλης Τοκάκης


    Την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός επικοινωνιολόγος, Βασίλης Τοκάκης, έπειτα από πολύμηνη και άνιση μάχη με τον καρκίνο.

    Ο ίδιος έκανε γνωστό από την πρώτη στιγμή το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, ενώ συχνά επικοινωνούσε νέα για την πορεία της υγείας του.

    Μάλιστα τον περασμένο Δεκέμβριο εξέδωσε βιβλίο, το «Άνοιξη Μυαλού», στο οποίο κατέγραφε τις σκέψεις του και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε, από την πρώτη μέρα που διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο.

    Το βιβλίο είχε παρουσιάσει η δημοσιογράφος του mononews.gr, Κατερίνα Δεφέρμου, που είχε μια συγκινητική όσο και συγκλονιστική συνομιλία με τον Βασίλη Τοκάκη.

    Το βιβλίο του, «Άνοιξη μυαλού», των εκδόσεων Key Books με το εξώφυλλο εικονογραφημένο από την κόρη του, τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα δίνονται στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

    Μέχρι και την τελευταία στιγμή συγκλόνιζε με τον τρόπο που αντιμετώπιζε την κατάστασή του, ενώ η ασθένεια δεν τον λύγισε ούτε μια φορά.

    Όπως χαρακτηριστικά είπε, μια Δευτέρα πρωί σηκώθηκε, και μια εβδομάδα μετά βρισκόταν στο χειρουργείο με καρκίνο στον εγκέφαλο. Σχετικά με το βιβλίο του δήλωσε πως «το μήνυμα του βιβλίου είναι ότι ο καρκίνος είναι εδώ, υπάρχει ένας γύρω μας».

    Ποιος ήταν ο Βασίλης Τοκάκης

    Ο Βασίλης Τοκάκης ήταν ένα από τα φωτεινά μυαλά της χώρας, ένας επιστήμονας με πλούσιο βιογραφικό.

    Γεννημένος το 1977, πατέρας δύο παιδιών, ήταν διδάκτορας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικός συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Πέρα από το πλούσιο ακαδημαϊκό του έργο, έχει εργαστεί στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας.

    Μέχρι που στις 12 Νοεμβρίου 2019, ο Βασίλης Τοκάκης διεγνώσθη με καρκίνο στον εγκέφαλο.

    Στις 18 Νοεμβρίου του 2019 χειρουργήθηκε για πρώτη φορά και από την επόμενη μέρα αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια την εμπειρία της θεραπείας του, μέσα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Οι αφηγήσεις του έχουν συναρπάσει και συγκινήσει χιλιάδες ανθρώπους, που μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του άντλησαν κουράγιο και πίστη για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της δικής τους ζωής.

    Διαβάστε ακόμη:

    Παλεύοντας τον καρκίνο εγκεφάλου: Ο Βασίλης Τοκάκης εξομολογείται



    ΣΧΟΛΙΑ