• What's happening

    Οι… θυρίδες πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ


    Από το περιεχόμενο των… θυρίδων και των… στρωμάτων εξοφλήθηκε μεγάλο μέρος του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος, που ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα “Καθημερινή”.

    Τα σχετικά στοιχεία που συγκέντρωσε η εφημερίδα προέρχονται από την Τράπεζα της Ελλάδας. Σύμφωνα με αυτά, τα χρήματα που κυκλοφορούν και δεν είναι κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στα τέλη Οκτωβρίου μειώθηκε στα 14,5 δισ. ευρώ από τα 20,9 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2015. Είναι τα ίδια χρήματα που βρίσκονται σε θυρίδες και σε στρώματα και στα οποία, εάν προστεθούν και εκείνα που διατηρούν οι Έλληνες εκτός των τραπεζών (με βάση την κατανομή σε χαρτονομίσματα της ΕΚΤ), το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 43,8 δισ. ευρώ.

    Τα χρήματα αυτά που – μέρος των οποίων πήγε για την πληρωμή των φορογικών υποχρεώσεων – βρίσκονται σε θυρίδες και στρώματα, μειώθηκαν κατά 5 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

    Ακόμη, το ποσό που εισπράχθηκε σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ανήλθε στα 3,7 δισ. ευρώ – μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα – ενώ, εάν συνυπολογιστούν και άλλα 2,6 δισ. ευρώ του ΕΝΦΙΑ που αναλογεί στα φυσικά πρόσωπα, οι καθαρές εισπράξεις του δημοσίου φθάνουν στα 6,3 δισ. ευρώ έως και τον Ιανουάριο του 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διαπραγμάτευση: Το φιάσκο της μίνι συνόδου για την Ελλάδα και η ενόχληση Schaeuble – Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία Γιακουμάκη: Την αθώωση του πρώην υπουργού Χρ. Μαρκαντωνάκη ζητά η εισαγγελία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ευρώπη δεν «μάσησε» στις απειλές Ερντογάν – Εκτός ένταξης στην Ε.Ε. η Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ