• Πολιτική

    Θυμήθηκαν άλλες εποχές στην Χ.Τρικούπη: Σάλος με την αφίσα του ΚΙΝΑΛ

    • NewsRoom

    Η αφίσα του ΚΙΝΑΛ


    Αφίσα σοβιετικού ρεαλισμού θυμίζει αυτή που κυκλοφόρησε το ΚΙΝΑΛ, θυμίζοντας άλλες εποχές. Η Χαριλάου Τρικούπη επέλεξε την συγκεκριμένη αφίσα για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις που επιφέρει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

    Ωστόσο, η αφίσα, που απεικονίζει μια μαύρη υψωμένη γροθιά μπροστά από φουγάρα εργοστασίου σε κόκκινο φόντο θυμίζει ΚΚΕ και προκαλεί αντιδράσεις και ερωτήματα.

    Το θέμα της αφίσας συμπληρώνεται με την άκρως «αγωνιστική» ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη: «Η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή».

    Η αφίσα του ΚΙΝΑΛ

    Κατά το Κίνημα Αλλαγής, «η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρα φτηνής και απαξιωμένης εργασίας» και μέρος του Αναπτυξιακού Νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση σε διαβούλευση «λειτουργεί σε αυτή τη λογική, έρχεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης στον ΣΕΒ».

    Σάλος προκλήθηκε -όπως άλλωστε αναμενόταν- στο Διαδίκτυο από την αφίσα, με τα σχόλια των χρηστών των κοινωνικών δικτύων να ποικίλλουν: καυστικά, αιχμηρά, επικριτικά. Κανένας δεν φάνηκε, πάντως, να εκτιμά τη νέα έμπνευση.

     



    ΣΧΟΛΙΑ