• Πολιτική

    Θεοδωρικάκος για ψήφο απόδημων: Η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών θα στηρίξει το νομοσχέδιο

    • NewsRoom
    Θεοδωρικάκος: Στους δρόμους της Αττικής 100 νέα περιπολικά

    Παναγιώτης Θεοδωρικάκος


    Το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού θα τύχει της στήριξης της συντριπτικής πλειονότητας των βουλευτών, εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, καλώντας όλα τα κόμματα να το στηρίξουν.

    Καλώ ακόμη και εκείνο το κόμμα που έδειξε ότι δεν προτίθεται να το στηρίξει, συμπλήρωσε ο υπουργός -μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ- αναφερόμενος στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, η εκπρόσωπος του οποίου, Φωτεινή Μπακαδήμα, δήλωσε ότι το ΜέΡΑ25 δεν μπορεί να δεχτεί την κυβερνητική πρόταση, καθώς υπολείπεται από αυτήν του κόμματός της.

    Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι από τις τοποθετήσεις των κομμάτων στην χθεσινή, τρίτη, συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής αντελήφθη ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στο να στηρίξει το νομοσχέδιο.

    Το νομοσχέδιο που θα φέρουμε είναι μια σύνθεση απόψεων όλων των κομμάτων, γιατί προτιμήσαμε την συναίνεση από το να αρχίσουμε σήμερα τις διαφωνίες για το πού κόλλησε η συμφωνία, πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

    Ο πρωθυπουργός ήθελε να πετύχουμε την συναίνεση, συμπλήρωσε και απευθυνόμενος στους Έλληνες του εξωτερικού τους κάλεσε να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία. Η κυβέρνηση έκανε ένα μεγάλο βήμα να ικανοποιήσει ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. Πλέον θα αποφασίζουν και εκείνοι για το τι γίνεται στην Ελλάδα, σημείωσε.

    Πώς θα γίνεται η ψηφοφορία

    Αναφορικά με το πώς θα ψηφίζουν, είπε ότι η ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού θα γίνεται προηγούμενες ημέρες από αυτές που γίνεται στην Ελλάδα γιατί υπάρχουν πρακτικά ζητήματα, όπως η διαφορά ώρας. Σημείωσε ακόμη ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση, με την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, έχουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και τα τελευταία 35 χρόνια μπορούν να αποδείξουν διετή παρουσία στην Ελλάδα, είτε αφορά σε επαγγελματική δραστηριότητα, είτε σε σπουδές, είτε στην εκπλήρωση στρατιωτικής θητείας.

    Σε ερώτηση εάν τα δύο χρόνια πρέπει να είναι σε συνέχεια, απάντησε ότι η συμφωνία με τα κόμματα δεν προβλέπει κάτι τέτοιο.



    ΣΧΟΛΙΑ