• Πολιτική

    Θεοδωρικάκος: Έχουν εκπαιδευτεί 1.200 αστυνομικοί για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος


    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στο MEGA για την αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα και τη δράση της ελληνικής αστυνομίας.

    Αρχικά ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στον διπλασιασμό των αστυνομικών δυνάμεων στις πύλες εισόδου της χώρας λόγω της τουριστικής περιόδου. Όπως είπε η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση στα πάνω από 100 σημεία εισόδου (λιμάνια, αεροδρόμια και σύνορα) της χώρας.

    Την ίδια ώρα, επισήμανε πως οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αυξηθεί κατά 50% και στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς.

    «Πολλοί από αυτούς δεν είναι εγκατεστημένοι εκεί μόνιμα, αλλά τους στέλνουμε αιφνιδίως για να κάνουν ελέγχους» εξήγησε ο υπουργός.

    «Στόχος του κράτους είναι να υπηρετεί πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή»

    Ο υπουργός μίλησε και για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας που σημειώνονται στη χώρα μας και δήλωσε πως έχουν αναφερθεί στην αστυνομία 5.140 περιστατικά βίας. Τόνισε πως είναι υποχρέωση της αστυνομίας να σχηματίζει δικογραφία για οποιαδήποτε υπόθεση φτάνει στα γραφεία της ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

    Ο κ. Θεοδωρικάκος παρότρυνε δημόσια οποιονδήποτε είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας να μιλήσει. «Υπάρχει ο πενταψήφιος αριθμός 15900 που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο» προσέθεσε.

    Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο

    Αναφορικά με τη δολοφονία γυναίκας από τον ίδιο της τον άντρα στη Ζάκυνθο, ο υπουργός είπε πως ο δράστης είχε συλληφθεί τον Ιούνιο ύστερα από καταγγελία της ίδιας της συζύγου του, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.

    «Ο δράστης της Ζακύνθου ήταν αποφασισμένος να τη σκοτώσει» συμπλήρωσε σχετικά και εξήγησε πως η επίλυση του προβλήματος είναι μία σύνθετη διαδικασία που απαιτεί πρωτίστως το εκάστοτε θύμα να πάρει θάρρος και να μιλήσει.

    Λέσβος

    Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του αστυνομικού από την Λέσβο που κακοποίησε σεξουαλικά 14χρονη, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως έχει ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος και ο δράστης θα αποταχθεί από την ελληνική Αστυνομία.

    «Τέτοιου είδους αστυνομικοί δεν μπορούν να έχουν καμία θέση στην ελληνική Αστυνομία. Είναι απίστευτα απάνθρωπο αυτό το έγκλημα» δήλωσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλατεία Συντάγματος: Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της κάτω πλευράς

    Χτίζεται το νέο πακέτο παροχών – Αναζητείται το τελικό ποσό που θα καθορίσει το μείγμα των μέτρων



    ΣΧΟΛΙΑ