• Top Stories

    Θα ήθελα να μιλήσω στον Τσακαλώτο για να του δώσω τις συμβουλές που δίνω και στις φίλες μου


    ** Ο εξευτελισμός μιας χώρας έρχεται με μικρά και μεγάλα γεγονότα. Θα αρχίσω με το μικρό πλην όμως ενδεικτικό. Η εθνική ομάδα κωπηλασίας της Ρωσίας ήρθε τον Απρίλιο να προπονηθεί στην Καστοριά. Αυτή η επιλογή θα μπορούσε να ανοίξει διαύλους με την πρώην αυτοκρατορία. Θα μπορούσαμε να εγγυηθούμε ότι στην Ελλάδα το περιβάλλον είναι ιδανικό για την φιλοξενία ομάδων, σε πλήθος αθλημάτων. Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στους αθλητές μια δωρεάν ξενάγηση σε χώρους ορθόδοξης λατρείας. Δεν είμαι πιστός αλλά μερικές δεκάδες εκατομμύρια Ρώσων είναι. Ένας ολυμπιονίκης που ανεβάζει σέλφι από το Άγιον Όρος παρέχει διαφήμιση. Το λέω επειδή ο ΕΟΤ ψάχνει τρόπο να φέρει τουρίστες από το ανατολικό μπλοκ.

    Αντί για όλα αυτά που σχετίζονται με την ελληνική φιλοξενία, η εθνική ομάδα της Ρωσίας έπεσε θύμα κλοπής. Γελοίας κλοπής. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαλλοτριώθηκαν δέκα ζευγάρια κουπιά λέμβου κωπηλασίας, δέκα ζευγάρια ειδικά αθλητικά παπούτσια, ένα κάθισμα κωπηλατικής λέμβου με βάση στήριξης ποδιών, μία μεταλλική βάση καθίσματος λέμβου και έξι βάσεις παπουτσιών. Τα κλοπιμαία ξαναβρέθηκαν όχι όμως και η αξιοπρέπεια. Πόση ντροπή για την Καστοριά και για τη Ελλάδα ρε γμτ.

    *Συνεχίζω με τον μεγάλο εξευτελισμό. Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα προκειμένου να ικανοποιήσει τους δανειστές. Και αφού τα έδωσε όλα και τα έκανε όλα, απογοητεύεται τώρα που στο Γιούρογκρουπ η συμφωνία έμεινε ημιτελής. Τα χρήματα, τα 10,3 δισ., θα δοθούν σε δόσεις από τους δανειστές, θα δοθούν μετά από ελέγχους από τους οποίους θα αποδεικνύεται ότι εφαρμόζονται τα όσα ψηφίστηκαν. Θα ήθελα να μιλήσω στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για να του δώσω τις συμβουλές που δίνω και στις φίλες μου. Οι πρώην μου κρατούν μαζί μου φιλική σχέση και ζητούν τη γνώμη μου κάθε φορά που υπάρχει κάτι καινούργιο στη ζωή τους. Λέω πάντα το ίδιο: «μην τα δώσεις όλα από την πρώτη μέρα» εννοώντας από την πρώτη νύχτα. Ο άντρας (και ο δανειστής κατ΄ επέκταση) πρέπει να έχει μια προσδοκία για να φερθεί καλά.

    Να εξηγηθώ. Όταν λέω ότι δεν πρέπει να τα δίνουν όλα από την πρώτη νύχτα, δεν αναφέρομαι απαραιτήτως σε πράξεις στο κρεβάτι και άλλα έπιπλα. Δεν χρειάζεται από το πρώτο ραντεβού να μαγειρέψεις του σούπερ δείπνο, δεν χρειάζεται να βγάλεις την ατζέντα για να προγραμματίσεις κοινές καλοκαιρινές διακοπές, δεν χρειάζεται να αποδεχτείς όλα όσα εκείνος πει. Πολλές γυναίκες αλλά και η κυβέρνηση παραδίδονται άνευ όρων. Ας μη εκπλήσσεται κανείς λοιπόν που ουδείς στο Γιούρογκρουπ αναφέρθηκε σε μείωση επιτοκίων ή σε επιμήκυνση του χρέους. Όσον αφορά το κούρεμα, θεωρώ πιο πιθανό να πάω στο καινούργιο κομμωτήριο στην Πινδάρου και να γίνω Μέριλιν, παρά να πετύχει ο Τσακαλώτος την καθοριστική διευθέτηση του χρέους.

    ** Αν κάποιος ξέρει, θα ήθελα να μου πει ποιος είναι υπεύθυνος για την δημόσια εικόνα του Μαξίμου, δηλαδή ποιος έχει αναλάβει την προβολή. Υποθέτω δεν είναι ένα άτομο αλλά γραφείο με τεράστια εμπειρία στις παρελκυστικές στρατηγικές. Η μεγάλη τους επιτυχία ακούει στο όνομα Καρανίκας, στον κύριο που ποζάρει με γκριμάτσες όντας σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργικού γραφείου. Πολύς κόσμος ασχολείται με τις ανοησίες του με πιο πρόσφατη μια ανάρτηση περί κάνναβης που θεραπεύει τον καρκίνου. Ο κόσμος ασχολείται με το Καρανίκα αντί να ασχολείται με τα νέα μέτρα. Μεγάλη επιτυχία.



    ΣΧΟΛΙΑ