Πολιτική

Θ. Σκυλακάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση ΦΠΑ σε καφέ, αναψυκτικά και αεροπορικά

  • NewsRoom

Θεόδωρος Σκυλακάκης


«Τα ταμειακά πήγαν τον Απρίλιο καλά, οπότε δεν χρειάζεται να μπούμε τον Μάιο σε αυτή τη λογική», ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας πως η έκπτωση φόρου ήταν ένα έκτακτο μέτρο.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής, αναφέρθηκε στο ζήτημα των διευκολύνσεων για τα ενοίκια τονίζοντας ότι η μείωση κατά 40% θα συνεχιστεί μόνο για επιχειρήσεις που θα βρίσκονται σε αναστολή με κρατική εντολή. Έκανε ωστόσο γνωστό ότι έρχεται βοήθεια, με φορολογικές παρεμβάσεις, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να πάρουν πίσω ένα κομμάτι χρημάτων από αυτά που έχασαν.

Ο κ. Σκυλακάκης άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει επιστροφή φόρου στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ζήτησε, ωστόσο, από ιδιοκτήτες και ενοικιαστές να καθίσουν, να συζητήσουν και να βρουν λύση.

Όσον αφορά στον ΦΠΑ, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, απορρίπτοντας έτσι το ενδεχόμενο για μειωμένο ΦΠΑ 12% στην εστίαση. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, τη μείωση του ΦΠΑ σε καφέ, αναψυκτικά και αεροπορικά από το 24% στο 13%, σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε.

Για τον τουρισμό σημείωσε ότι θα υπάρχει στοχευμένη βοήθεια, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια κανονικοποίηση της οικονομίας από τον Ιούνιο, με μια επανεκκίνηση από τον Σεπτέμβριο.


ΣΧΟΛΙΑ