• Πολιτική

    Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές από το Μαξίμου: «Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν»

    • NewsRoom
    Μαξίμου


    Η απλή αναλογική και το ενδεχόμενο διπλών εκλογών έχει φουντώσει τα σενάρια για πρόωρες κάλπες, τέσσερις μόλις μήνες μετά την νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια αυτά υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση.

    Το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες φέρεται να εξετάστηκε και στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στην Κουμουνδούρου. Το θέμα φέρεται να έθεσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας από τα στελέχη ετοιμότητα για πιθανό εκλογικό αιφνιδιασμό.

    Παρά τον συναγερμό που έχει σημάνει στην Κουμουνδούρου, πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πρόθεση να αιφνιδιάσει και να προσφύγει ξανά στις κάλπες τόσο σύντομα. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες το θέμα εξετάστηκε και σε σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου το περασμένο Σάββατο, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου ξεκαθαρίστηκε πως τα ευφάνταστα σενάρια δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

    Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός θα πάει σε διπλές εκλογές, αν οι επόμενες γίνουν με απλή αναλογική από τις οποίες δεν θα προκύψει κυβέρνηση. Εκτιμάται ότι είναι πιθανό να προχωρήσει αμέσως σε δεύτερες εκλογές, με στόχο να έχει καθαρή τετραετία με υψηλά ποσοστά, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη ανασυντάσσεται.

    Η κυβέρνηση, ωστόσο, συνεχίζει το έργο της με βάση το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χθες η Βουλή, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, ψήφισε τη διάταξη που αποσυνδέει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής.

    Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, προ ημερών, όταν μιλώντας στο Open είπε: «Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός».

    «Δεν εξετάζουμε κανέναν τέτοιο σενάριο. Οι προσδοκίες έχουν πολύ μεγάλη σημασία και στην οικονομία, αλλά και στην πολιτική. Θέλουμε να ξέρει ο κάθε πολίτης τι του ξημερώνει. Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός ούτε για πρόωρες εκλογές  ούτε για κάτι άλλο».

     



    ΣΧΟΛΙΑ