• Πολιτική

    Τελικά, κέρδισε και κάτι ο Τσίπρας…

    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Ο «γαλάζιος εφιάλτης» του Αλέξη Τσίπρα έγινε πραγματικότητα την 26η Μαΐου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωνε τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν υπάρχει «ούτε μια στο εκατομμύριο να χάσει αυτές τις εκλογές», όχι μόνο έχασε με την μεγαλύτερη διαφορά που έχει υπάρξει σε ευρωεκλογές μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, αλλά είδε και το σύνολο της χώρας να βάφεται γαλάζιο, με εξαίρεση τη Ροδόπη, όπου επικράτησε το μειονοτικό «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» καθώς και τρεις νομούς, οι νομοί Χανίων και  Ηρακλείου καθώς και ο νομός από τον οποίο κατάγεται, ο νομός Άρτας.

    Αναφορικά με τον τελευταίο, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να κερδίσει το… στοίχημα που είχε βάλει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    Κατά την προεκλογική του επίσκεψη στη Πρέβεζα, στις 12 Μαΐου, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει:  «Δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι θα συμβεί στην Πρέβεζα, στην Άρτα, στην Ήπειρο. Η μόνη μου αμφιβολία είναι αν θα πάρουμε ψηλότερο ποσοστό-πρώτοι θα βγούμε σίγουρα-στην Άρτα ή στην Πρέβεζα. Πρέπει να σας εξομολογηθώ, ότι έχω βάλει ένα στοίχημα με τον Ευκλείδη γι αυτό το θέμα. Έχω βάλει ένα στοίχημα. Του αρέσουν τα ουίσκι του Ευκλείδη. Ελπίζω να μην είμαστε τσίμα – τσίμα με ψηλά ποσοστά βέβαια, αλλά τσίμα- τσίμα. Να δούμε ποιος θα κερδίσει για να μην πάμε αλα ντατς που είπε χθες και στον Βενιζέλο».

    Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα συγκέντρωσε ποσοστό πάνω από 34% ενώ στο νομό Πρεβέζης έμεινε γύρω στο 29% και τη δεύτερη θέση πίσω από τη ΝΔ.



    ΣΧΟΛΙΑ