Πολιτική

Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη: Έχετε 15 ημέρες για να εκκενώσετε τις καταλήψεις

  • NewsRoom

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


Τελεσίγραφο δίνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να εκκενωθούν κτίρια που έχουν καταληφθεί παρανόμως. Μάλιστα, στην περίπτωση που διαμένουν σε υπό κατάληψη κτίρια αιτούντες άσυλο, το υπουργείο ζητά να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας.

Η ανακοίνωση – τελεσίγραφο έρχεται να προστεθεί στις παρεμβάσεις που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιεί προκειμένου να απελευθερωθούν δεκάδες κτίρια που τελούν υπό κατάληψη.

Ήδη η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει στην απομάκρυνση καταληψιών από κτίρια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχετικές επιχειρήσεις θα συνεχισθούν μετά την λήξη των 15 ημερών που ορίστηκε ως διορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν.

Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».


ΣΧΟΛΙΑ