ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Τα ελληνικά σύνορα είναι σε καλά χέρια. Και κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει», αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Π.τ.Δ. Κωνσταντίνος Τασούλας από τον Έβρο, όπου παραβρέθηκε στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη, μετέβη στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος, ο Διοικητής της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ», Υποστράτηγος Παύλος Ανδρικόπουλος, ο Διοικητής της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Σωτήρης Τσιατσιάνης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Λάμπρος Τσιάρας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα», Νίκος Μουσουνάκης.
Ο κ. Τασούλας επιβιβάστηκε σε στρατιωτικό σκάφος και περιηγήθηκε στις εκβολές του ποταμού Έβρου, όπου βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο, ένας από τους σημαντικότερους βιοτόπους της Ευρώπης.
Αναλυτικά η δήλωση του Π.τ.Δ.:
«Η επίσκεψη εδώ στο Δέλτα του Έβρου σε γεμίζει θαυμασμό. Θαυμασμό για την απαράμιλλη ομορφιά της φύσης, αυτού του μοναδικού, ανεκτίμητου υγροτόπου.
Αλλά και θαυμασμό για τον δυναμισμό των ακριτών μας. Όλων αυτών που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία των συνόρων μας. Ο Ελληνικός Στρατός, η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και οι ιδιώτες οι οποίοι αλιεύουν στο Δέλτα του Έβρου, έχουν καθημερινά ανοιχτά τα μάτια, για να προστατεύσουν αυτή την ανεκτίμητη περιοχή.
Είμαστε, ως Πολιτεία, αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε αυτόν τον οικολογικό θησαυρό, ο οποίος, ταυτόχρονα, αποτελεί και όριο της χώρας μας “προς Ανατολάς”. Και αυτό το όριο της χώρας μας “προς Ανατολάς”, προς την Τουρκία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεφύγει από την προσοχή μας, από το ενδιαφέρον μας, από την επιτήρησή μας.
Τα ελληνικά σύνορα είναι σε καλά χέρια. Και κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει. Το αποδείξαμε στην κρίση του Φεβρουαρίου-Μαρτίου του ’20.
Και είμαστε βέβαιοι πως όποτε ξαναχρειαστεί, θα το αποδείξουμε εξίσου αποτελεσματικά».
Διαβάστε επίσης:
Ίμια: Ψαράδες καταγγέλλουν ότι η τουρκική ακτοφυλακή τους απείλησε με πυροβόλο (Βίντεο)
Τουρκία: Κίνδυνος να διευρυνθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού – «Καμπανάκι» από τον ΥΠΟΙΚ για Ιράν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πολυτελή boutique ξενοδοχεία: Πάνω η Μύκονος, κάτω η Σαντορίνη
- Xclusiv: Η Βενεζουέλα ώθησε σε αύξηση κατά 246% των ναύλων των τάνκερ VLCC
- Η στρατηγική συμμαχία των ισχυρών Βαρδινογιάννη και Εξάρχου, οι super ΜΟΗ, Coca Cola, Real Cons, γιατί Τσαντάνης και Παππάς βλέπουν Euronext, η αντεπίθεση του Μεγάλου, γιατί το Hollywood επιλέγει την Grecotel και ο ΚΜ, ο Γκρίνμπεργκ και ο Σαμαράς
- Σάμι Φάις: Τι σχεδιάζει μετά το ισχυρό τρίμηνο – Τα luxury brands και το ξενοδοχείο στην Κρήτη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.