• Πολιτική

    Τάκης Θεοδωρικάκος: «Θα τους πάω μέχρι τέλους» – Κατέθεσε μήνυση στον απόστρατο

    Θεοδωρικάκος για αντιεμβολιαστές: Η αστυνομία είναι εδώ για την εφαρμογή των νόμων

    Τάκης Θεοδωρικάκος


    Με μήνυση απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ για τα όσα έχει ισχυριστεί περί απόκρυψης στοιχείων σε υπόθεση που φέρεται να αφορά τον γιο του.

    Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζητά την ποινική του δίωξη για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παράβασης καθήκοντος

    Αποχωρώντας από τον Άρειο Πάγο ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:

    «Κατέθεσα μήνυση πριν από λίγο εναντίον του αποστρατευθέντος στις τελευταίες κρίσεις αξιωματικού που εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου.

    Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται. Πέντε αστυνομικοί που διεξήγαγαν τον έλεγχο στην παρέα των τεσσάρων πριν από 15 μήνες που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευτής αξιωματικός κατέθεσαν και έχει εκδοθεί το σχετικό πόρισμα ότι ο έλεγχος έγινε κανονικά και δεν ευρέθη ουδέν μεμπτόν. Το στοιχείο αυτό αποτελεί τμήμα της δικογραφίας.

    Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά. Αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα και αυτός όμως δεν είχε στην κατάθεση του το παραμικρό να πει και ούτε καν αναφέρθηκε στο όνομα μου.

    Άρα η υπόθεση οργανώθηκα για συγκεκριμένους σκοπούς. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους σκευωρούς αυτούς που οργάνωσαν και εκτέλεσαν αυτή τη σκευωρία, θα τους πάω μέχρι τέλους.

    Το λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Με την τιμή και υπόληψη του γιου μου και της οικογένεια μας κανένας δε θα παίξει. Η αλήθεια έχει λάμψει, θα αποκαλυφθούν όλα και για κίνητρα και για ποιος κρύβεται από πίσω».

    Πληρεξούσιος δικηγόρος του υπουργού ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Θεοδωρικάκος θα διεκδικήσει με αγωγή του αποζημίωση 500.000 ευρώ ενώ μήνυση, όπως είπε, θα καταθέσει και ο γιος του.

    «Μου κάνει εντύπωση η σπουδή με την οποία διαβιβάστηκε η δικογραφία προς τη Βουλή γιατί ο συκοφάντης κατά τον κ. υπουργό και κατά εμένα δεν έχει αναφέρει ποτέ ότι ο κ. υπουργός έκανε κάτι αλλά αναφέρει μόνο ότι συμπεραίνω ότι μπορεί πίσω από αυτό να είναι ο κ. Θεοδωρικάκος. Αυτή η σπουδή εμένα με ενοχλεί», δήλωσε ο κ. Κούγιας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Καταθέτει μήνυση στον απόστρατο για την υπόθεση του γιου του



    ΣΧΟΛΙΑ