• Πολιτική

    Τάκης Θεωδορικάκος: Πάνω από 9.500 καθαρίστριες στα σχολεία τη νέα χρονιά – Τα 4+1 μέτρα που ανακοίνωσε

    • NewsRoom
    Τάκης Θεοδωρικάκος: Όλα τα κόμματα να πάρουν θέση τώρα για τις φασιστικές απειλές στον πρύτανη του ΑΠΘ

    Τάκης Θεοδωρικάκος


    Τα μέτρα του υπουργείου Εσωτερικών για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

    Όπως δήλωσε ο  κ. Θεοδωρικάκος, η κυβέρνηση προχωρά στην επιχορήγηση της Τοπικής Αυτοδιοίκηση μέσω της ΚΕΔΕ με το ποσό των 6 εκατ. ευρώ για την προμήθεια μάσκας σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

    Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως η κυβέρνηση προχώρησε στην πρόσληψη 5.000 εργαζομένων στον χώρο της καθαριότητας στα σχολεία, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και πλήρες ωράριο, καθώς και περισσότερων από 4.500 εργαζόμενων με μειωμένο ωράριο. Οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ για τον σκοπό αυτό αυξάνονται σε σχέση με την περσινή χρονιά τα κονδύλια κατά 28 εκατ. ευρώ.

    Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση προχωρά σε χρηματοδότηση 175 εκατ. ευρώ για τις δαπάνες μεταφοράς μαθητών καθώς και στην χρηματοδότηση των δήμων με 128 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση και επισκευή σχολικών κτηρίων.

    Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως για τους δημόσιους υπαλλήλους που είναι γονείς μαθητών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να απουσιάσουν δικαιολογημένα από τα μαθήματα, θα δίνεται η επιλογή της τηλεργασίας ή του εναλλακτικού ωραρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ