• Πολιτική

    Ταχιάος και Ορφανός προηγούνται για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

    • NewsRoom
    Γιώργος Ορφανός

    Γιώργος Ορφανός


    Η πρώτη έκπληξη στη δημοσκόπηση έρχεται στο ερώτημα για θετική ή αρνητική γνώμη για τους υποψήφιους Δημάρχους. Περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο «αντάρτης» υποψήφιος που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία κ. Ορφανός και ακολουθούν οι κύριοι Ταχιάος, Βούγιας και Ψωμιάδης, ενώ λιγότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

    Ενδιαφέρον είναι και το πώς απαντούν στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σχεδόν 4 στους 10 έχουν θετική γνώμη για την κυρία Νοτοπούλου, ενώ σχεδόν 3 στους 10 έχουν αρνητική, ενώ σε «απόσταση αναπνοής» βρίσκεται ο Σπύρος Βούγιας.

    Η «πολυδιάσπαση» στις επιλογές των δημοτών που προέρχονται από τον χώρο της κεντροδεξιάς εμφανίζεται ανάγλυφα στην επόμενη κάρτα:

    Εκπλήξεων συνέχεια στην δημοσκόπηση του Newsit και της Alco στην πρόθεση ψήφου αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, καθώς όπως φαίνεται ο κ. Ορφανός ξεπερνά την κυρία Νοτοπούλου και πλασάρεται στην δεύτερη θέση μετά τον πρώτο κ. Ταχιάο.

    Εξαιρετικά υψηλό είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων.

    Ενδιαφέρουσα είναι η κάρτα πρόθεσης ψήφου με βάση την κομματική προέλευση, καθώς φαίνεται πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται μεταξύ της κυρίας Νοτοπούλου και του κυρίου Βούγια, ενώ οι ψηφοφόροι της ΝΔ κινούνται μεταξύ των κυρίων Ταχιάου και Ορφανού και λιγότερο του κ. Ψωμιάδη.



    ΣΧΟΛΙΑ