• Πολιτική

    Τα σενάρια για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το όνομα-έκπληξη…

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Όλοι περιμένουν τις διακοπές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο… βουνό, για να λυθεί το μυστήριο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Στη Βουλή, όπως αναφέρει σήμερα ο Βηματοδότης, οι περισσότεροι βουλευτές σεναριολογούν ασυστόλως. Πέφτουν στο τραπέζι ονόματα και οι πάντες προσπαθούν να προσεγγίσουν την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    «Μια ομάδα βουλευτών, η οποία υποτίθεται ότι είναι ‘κύκλος του Μαξίμου’ προωθεί τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο. Ένας άλλος… κύκλος τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Λουκά Παπαδήμου ή του Τάσου Γιαννίτση. Έτερος ‘κύκλος’ επιμένει στην επιλογή γυναίκας υποψήφιας για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και προτείνει τη Μαρία Δαμανάκη. […]

    » Υπάρχει βεβαίως και η σταθερή ομάδα βουλευτών που τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά, ενώ μια άλλη (επίσης σταθερή) ομάδα, αυτή των καραμανλικών, προωθεί την επανεκλογή του Πρ. Παυλόπουλου.

    » Είναι και η Φώφη Γεννηματά (να μην ξεχνιόμαστε) που προτείνει για Πρόεδρο τρεις πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ, ήτοι τους Κώστα Σημίτη, Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου. […] Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του προτείνει τον Πρ. Παυλόπουλο, αλλά εάν θα υπάρξει άλλη πρόταση από τον πρωθυπουργό θα επιχειρήσει πιθανώς και αυτός να μπλοκάρει τη Φώφη προτείνοντας πρόσωπο από τον συγγενικό χώρο του ΚΙΝΑΛ.

    » Κανείς, έτσι όπως είναι σήμερα στημένο το πολιτικό προεδρικό παιχνίδι, δεν μπορεί να προδικάσει ποιον θα επιλέξει ο πρωθυπουργός. Εκτός εάν ο κ. Μητσοτάκης κάνει την έκπληξη και προτείνει πρόσωπο εκτός του πολιτικού κύκλου, όπως για παράδειγμα τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο» σημειώνει ο Βηματοδότης.



    ΣΧΟΛΙΑ