Λίγες μέρες μετά την συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της νέας του παρέμβασής του βράδυ της Τετάρτης έστειλε εκ νέου πολλαπλά μηνύματα τόσο προς τους πολίτες όσο και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά πως δεν πρόκειται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.

1

«Δεν αλλάζω τους κανόνες του παιχνιδιού εν κινήσει. Πιστεύω στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Το ίδιο θα κάνω τις εκλογές την άνοιξη του 2027, ξέρω πότε θα κάνω εκλογές, εγώ αποφασίζω. Η τελική κρίση όμως ανήκει στον ελληνικό λαό».

Παράλληλα όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στο ερώτημα στο κατεχόμενο που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία εάν θα δέχονταν συγκυβέρνηση χωρίς να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός είπε πως «πρωθυπουργό εκλέγει ο ελληνικός λαός και όχι οι παράγοντες».

Η απάντηση αυτή έρχεται μετά την τοποθέτηση του στη ΔΕΘ προ ημερών ότι ο ίδιος θα ηγηθεί της ΝΔ στις επόμενες εκλογές όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια περί αλλαγής εν κινήσει. Δηλαδή να αλλάξει ο πρωθυπουργός πριν τις εκλογές.

Είναι σαφές ότι με τον πιο ηχηρό τρόπο ξεκαθαρίζει πως θα διεκδικήσει και τρίτη θητεία και το τι θέλουν οι πολίτες θα το αποφασίσουν μόνο οι ίδιοι αφού πρώτα συγκρίνουν και κρίνουν τι έχει δεσμευθεί προεκλογικά η ΝΔ και τι υλοποίησε.

Ανδρουλάκης

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στον Αντ1 είπε ότι τον σέβεται και τον τιμάει αν και όπως επισήμανε είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης από καραμπόλα.

«Προσπαθώ να ρίξω γέφυρες συνεννόησης, το έκανα και από την ΔΕΘ π.χ για το εθνικό απολυτήριο» ανέφερε.

Τσίπρας

Στο ερώτημα αν τελικά προτιμάει για αντίπαλο του στις εκλογές το Νίκο Ανδρουλάκη πήρε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός απάντησε «ωραία, να φύγει ο Μητσοτάκης, να έρθει ποιος; Δεν είναι ακριβές ότι προτιμώ ως αντίπαλο τον Τσίπρα από τον Ανδρουλάκη» ανέφερε.

Και πρόσθεσε πως «ο Αλέξης Τσίπρας είναι βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ. Μην ρωτάτε εμένα αν θα κάνει νέο κόμμα. Ρωτήστε τους πρώην συντρόφους του. Δεν ξέρω, μήπως καεί στο «ζέσταμα» κιόλας».

Λοβέρδος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέδρου στη ΝΔ και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θα συνεχίσει την στρατηγική της διερεύνησης.

Βέβαια ο ίδιος αναφέρθηκε στις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΔΕΘ, για ποιο λόγο επέλεξε αυτό το μείγμα των μέτρων αποδεχόμενος το ζήτημα της ακρίβειας αλλά και ποιες είναι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί.

Παράλληλα μίλησε για τα εθνικά θέματα, τις σχέσεις με την Τουρκία, τη NAVTEX και το Πίρι Ρέις αλλά και την σημασία της παρουσίας της chevron στην χώρα μας τονίζοντας ότι θέλουμε ειλικρινή διάλογο με τη γείτονα αλλά γνωρίζουμε ότι έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας.

Διαβάστε επίσης: 

Το παρασκήνιο της προσχώρησης Λοβερδου στη ΝΔ – Πού θα είναι υποψήφιος

ΟΠΕΚΕΠΕ 2: Τι θα περιλάμβανε η νέα δικογραφία – τι θα γίνει με τους βουλευτές της ΝΔ

Μαξίμου: Επιχείρηση ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα της ΔΕΘ