• Top Stories

    Τα μυστικά της συνάντησης Μητσοτάκη – Merkel

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας


    Η συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Angela Merkel είναι μείζονος σημασίας. Ο Νεαρός πολιτικός θα συναντήσει την ισχυρή κυρία της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής προκειμένου να της της μεταφέρει την άποψή του ότι η Νέα Δημοκρατία διαθέτει ένα άλλο πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση, και πάντως διαφορετική από αυτή του Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο θεωρεί πως έδωσε τα πάντα χωρίς να πάρει τίποτα.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει πως ακόμα και έτσι, αυτό που εύκολα μπορεί κάποιος να παρατηρήσει είναι ότι «η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει, συμφωνία για το χρέος δεν υπάρχει και επιπλέον έχουμε πρόσθετα μέτρα, πέραν της συμφωνίας του καλοκαιριού. Η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση έχει κόστος και οι πολίτες θα το αντιληφθούν» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    Σήμερα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Λουξεμβούργο κατά την οποία θα παρευρεθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel.

    Μητσοτάκης: Σπουδαία πολιτικός η Merkelmerkel_2

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο, λοιπόν, να συναντηθεί με την Angela Merkel στο περιθώριο της εορτάστικής εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΚ στο Λουξεμβούργο προκειμένου να της παρουσιάσει «το δικό του πρόγραμμα αλήθειας» όπως αναφέρει και ο ίδιος.

    Αίσθηση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει την Angela Merkel «σπουδαία πολιτικό», θέλοντας προφανώς να προετοιμάσει το έδαφος της δικιάς τους συνάντησης. Ενώ παράλληλα, κάνει λόγο για το πως το ΕΛΚ δύναται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Πορεία.

    Οι εκτιμήσεις του Κυριάκου

    Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας
    Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμά πως η περίοδος που διανύουμε είναι μία περίοδος οξείας κρίσης, και μάλιστα της βαθύτερης που βίωσε η Ευρώπη μεταπολεμικά. Και το γεγονός αυτό έχει δώσει «την ευκαιρία σε κάποιους να χλευάζουν το φιλοευρωπαϊκό μήνυμα και δυστυχώς αυτή η όξυνση πρόσφερε γόνιμο έδαφος στον σπόρο της διχόνοιας και της μισαλλοδοξίας. Αυτά δεν χωράνε σε μας», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η δεκαετία που διανύουμε είναι εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον της Ένωσης, καθώς θεμελιώδεις αξίες αμφισβητούνται.

    «Αποφάσεις που θα ληφθούν στις μέρες μας θα διαμορφώσουν το περιβάλλον που θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας και θα γράψουν ένα νέο κομμάτι στα βιβλία Ιστορίας του μέλλοντος. Τι θα λέει, όμως, για μας αυτό το κεφάλαιο; Ποιο ρόλο έπαιξε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την περίοδο που ο λαϊκισμός παρουσίαζε εύκολες λύσεις, ο ρεαλισμός βαφτίστηκε «ανήθικος» και η μέθη των μεγάλων υποσχέσεων αλλά και της βραχείας μνήμης παρέσυρε πολίτες αλλά και χώρες-μέλη της Ένωσης;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι στις μέρες μας η κοινωνική αλληλεγγύη αποκτά αναβαθμισμένο ρόλο γιατί είναι κρίσιμη προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής» και συμπληρώνει: «Οφείλουμε στην πράξη να αποτελεί πρωταρχική αξία, ώστε οι κοινωνίες μας να δίνουν ευκαιρίες στους πολλούς, δικαιώματα και προοπτικές σε όλους τους πολίτες».

    Επιπλέον, αναφερόμενος στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ΕΛΚ, σημειώνει: «Είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτή η επιλογή των πολιτών δείχνει την πορεία που θέλουν να χαράξει στο μέλλον η Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα παραμένει λαμπερός φάρος που κρατάει το ευρωπαϊκό όραμα της μεγάλης Ένωσης ζωντανό και σε σταθερή τροχιά» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

    Οι στόχοι και οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας

    Νέα Δημοκρατία
    Νέα Δημοκρατία

    Eναλλακτικά μέτρα που προτείνει η ΝΔ και θα μπορούσαν να φέρουν το ρυθμό ανάπτυξης στο 4%:

    1. Φορολογικό σύστημα: απλή φορολογική κλίμακα, προσαρμοζόμενη στους συντελεστές, ανάλογα με το σύστημα.
    2. Να γίνει ελκυστική η χώρα στους επενδυτές.Όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ, οι βασικοί άξονες του προγράμματος του κόμματος, θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/megamechri-avrioperimenoun-talefta-itrapezites-kemeta-ipliromimisthon/49256

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/article-pio-ine-to-kalitero-diavatirio-gia-na-taxidepsis-se-pia-thesi-ine-i-ellada/49376



    ΣΧΟΛΙΑ