F

Πολιτική

Τα «γυρίζει» ο Νίκος Παππάς και τώρα υποστηρίζει πως μίλαγε για τον… Σαμαρά

Παππάς

Νίκος Παππάς


Μια νέα εξήγηση επιχειρεί να δώσει ο Νίκος Παππάς για το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σαμπύ Μιωνή.

Η δημοσιοποίηση της συνομιλίας έσπειρε πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έσπευσε για αντιπερισπασμό να ανασύρει ήδη αρχειοθετημένη υπόθεση από το  2015 κατά του Σταύρου Παπασταύρου, η οποία ουδέποτε επαληθεύτηκε από τη δικαστική έρευνα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από την αποκάλυψη της συνομιλίας, παρουσίασε έγγραφο στην Προανακριτική από την καταγγελία στις 15 Οκτωβρίου 2015 «μάρτυρα» που δήλωνε υπάλληλος «ελβετικής εταιρίας ιδιωτικών ερευνών». Υποστήριξε ότι ο επικεφαλής της εταιρείας υπήρξε στέλεχος της MI5 ενώ ενέπλεξε τον κ. Παπασταύρου σε υπόθεση διακίνησης διαμαντιών και παρουσίασε ένα σχεδιάγραμμα της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο εντόπισαν ότι «ποσό 2,6 εκατ. ευρω χρησιμοποιήθηκε μέσω του κ. Παπασταύρου για την στήριξη της προεκλογικής καμπάνιας του κ. Σαμαρά».

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν πηγές της ΝΔ, οι καταγγελίες του δήθεν «μάρτυρα» είχαν ήδη ελεγχθεί από 4 διαφορετικούς εισαγγελείς από το 2015 έως το 2019, μεταξύ των οποίων και η… Ελένη Τουλουπάκη. Η υπόθεση έχει ήδη μπει στο αρχείο.

«Σε όλες αυτές τις παραδικαστικές μεθοδεύσεις ακούσαμε κι αυτό σήμερα:ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την … κα. Τουλουπάκη για δήθεν συγκάλυψη υπέρ του … κ. Σαμαρά!Για μια αρχειοθετημένη υπόθεση που διερευνήθηκε από 4 δικαστικούς από το 2015 έως το 2019! Την ώρα που το παρακράτος, με τις αποκρουστικές μεθόδους του, αποκαλύπτεται με συγκλονιστικά έγγραφα και ντοκουμέντα, εμφανίζουν μια ακόμη ακατανόητη αστειότητα που ειπώθηκε προ πέντε ετών. Είναι τέτοια η απελπισία τους που εμφανίζουν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ως δήθεν «νέο στοιχείο». Οι γελοίοι σκευωροί έφθασαν από τα «νομίζω, άκουσα, εκτιμώ, εικάζω, έχω ακούσει» των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων της Νοβάρτις, στο σημερινό κατάντημα να επικαλούνται – έναν ακόμα εθελοντικώς προσερχόμενο – δήθεν μαρτυρά, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «πιστεύεται πως» («it is believed») ο κ. Παπασταύρου ΘΑ χρηματοδοτούσε την προεκλογική εκστρατεία του τότε κυβερνώντος κόμματος (Ιανουάριο 2015). Και θα το έκανε αυτό επειδή ήταν συνεργάτης του κ. Σαμαρά, όταν θα έκανε μια δουλειά σε ορυχείο στα … Σκόπια»!Όλα αυτά περιέχονται σε δικογραφία που αρχειοθετήθηκε!Πραγματικό παραλήρημα, με την ίδια μέθοδο και ίδιους πρωταγωνιστές, σε όλες τις υποθέσεις που έστησαν. επιστημονικής φαντασίας ως δήθεν στοιχείο.Σήμερα το ερώτημα αφορά τον κ. Τσίπρα. Αποδέχεται την ρήση Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαγαζί στο οποίο βάζει την ατζέντα ο Παπαγγελόπουλος», αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

Την ίδια ώρα πάντως, ο Νίκος Παππάς, που αρχικά μιλούσε για «κατασκευασμένο διάλογο», σε νεότερη δήλωσή του υποστήριξε πως στην συνομιλία με τον κ. Μιωνή, δεν κατήγγειλε πράξεις του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αλλά τις δραστηριότητες του Μιωνή, του Παπασταύρου και του Σαμαρά, όταν ανέφερε πως «αν κρίνουμε πως το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου» καθώς και όταν ανέφερε πως  «ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν την έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες, ε όχι ρε»!

Πιο αναλυτικά η νέα δήλωση του κ. Παππά έχει ως εξής:

Την ώρα που αποδεικνύεται ότι ο κ. Παπασταύρου στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά έλαβε 2,6 εκατ ευρώ για την χρηματοδότηση της προεκογικής εκστρατείας της ΝΔ. Την ώρα που αποδεικνύεται ότι ο σύζυγός της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς κας Ράικου ζημίωσε το Δημόσιο κατά 1,7 εκατ ευρώ μόνο για το έτος 2018, ο Σάμπυ Μιωνής με αντάλλαγμα μάλλον την ΛΑΡΚΟ παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά. Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας επιχειρώντας την βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου

Με μεθόδους κοπτοραπτικής δηλαδή με αποσιωπητικά – γιατί άραγε – στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία παραποιεί το νόημα του διαλόγου. Οι αναφορές σε ατζέντα πληροφορίες για κάποιους που κάνουν δουλειές προφανώς και δεν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του . Τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπαστραύριου που με διάφοερα κόλπα έβγαζαν λεφτά απο τότε. Οι μαφιόζικες μέθοδοι θα αποκαλυφθούν και η αλήθεια θα λάμψει. Ηρθε η ώρα ο κ. Σαμαράς η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην επιτροπή εαν στο9ιχειωδώς έχει τα κότσια. Και μέσω δημοσίου βήματος επίσης να εξηγήσει τι έγινε με τα 2,6 εκατ ευρώ; Τι ζητούσε επίμονα απο τον κ. Παπαγγελόπουλο κα τον κάλεσε σπίτι του; Γιατί τρέμει σαν το ψάρι την κατα αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Γιατί πίεζε τον κ. Φιλιππάκη να μην γράφει για Μιωνή Παπασταύρου και τι εννοούσε λέγοντας ότι αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει την ΝΔ. Γιατί το 2013 μεσολάβησε για να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Μιωνή και Φιλιππακη;

Αλλά ήρθε και η ώρα να μιλήσει και ο κ. Παπασταύρου και να μας πει ποιανού χρήματα διαχειρίστηκε και σε ποιές τσέπες κατέληξαν τα 2,6 εκατ ευρώ. Η ΝΔ κάθε φορά που πιάνετε με την γίδα στην πλάτη καταφεύγει σε μαφιόζικες μεθόδους. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι όταν φονάζει ο κλέφτης δεν φοβάται ο νοικοκύρης.


ΣΧΟΛΙΑ