Την Πέμπτη 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Περιφερειακών Διοικητών Αιγαίου Ελληνικής και Τουρκικής Ακτοφυλακής στο Κουσάντασι της Τουρκίας.

Κατά τις συνομιλίες συμφωνήθηκε η συνέχιση της πολύ καλής συνεργασίας τόσο στο θαλάσσιο πεδίο όσο και στο επίπεδο της ανταλλαγής πληροφοριών, που συμφωνήθηκε κατά την προηγούμενη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών τον Νοέμβριο του 2024 στη Χίο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα της μείωσης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία και την πάταξη εγκληματικών δικτύων παράνομης μετανάστευσης.

1

Στη χθεσινή συνάντηση μετείχαν από ελληνικής πλευράς επιτελικά στελέχη του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, περιφερειακοί Διοικητές και Λιμενάρχες του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και από την τουρκική αντιπροσωπεία μετείχαν. περιφερειακοί Διοικητές και Λιμενάρχες της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου και επιτελικά στελέχη της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην Άγκυρα.

Οι δυο αντιπροσωπείες συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν και πάλι εντός του τρέχοντος έτους, με μέριμνα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Διαβάστε επίσης: 

«Βόμβα» στα θεμέλια των τεχνολογικών κολοσσών: Διέρρευσαν 16 δισ. κωδικοί Facebook, Apple και Google – Σε επιφυλακή το FBI

Κικίλιας: Εκδίδουμε συνεχείς ειδοποιήσεις στα πλοία μας στα Στενά του Ορμούζ – Είμαστε προσεκτικοί με τις κινήσεις μας

Κτηματολόγιο: Στο 65% η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης