Πολιτική

Μητσοτάκης στους FT: Να μείνει ανοιχτή η ευρωπαϊκή οδός για τα Δυτικά Βαλκάνια

  • NewsRoom


Μήνυμα στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την ενταξιακή τους προοπτική στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω των Financial Times.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου, μετά το γαλλικό βέτο σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «η ευρωπαϊκή οδός πρέπει να παραμείνει ανοιχτή για όλα τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν πρόκειται όμως για μια αυτόματη διαδικασία».

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις των FT την περασμένη εβδομάδα, πριν από τις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία και την Λιβύη, τονίζει, επίσης, ότι «η Ευρώπη στο σύνολό της πρέπει να αναπτύξει μεγαλύτερες αμυντικές δυνατότητες» και επισημαίνει το ρόλο του ΝΑΤΟ ως πυλώνα σταθερότητας για τη διαφύλαξη της ειρήνης στο μεταπολεμικό κόσμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Λονδίνο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα επισκεφθεί στις 15.30 ώρα Ελλάδας τα κεντρικά γραφεία των Financial Times (FT) και θα έχει συνάντηση με τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας (editorial board meeting).


ΣΧΟΛΙΑ