• Πολιτική

    Στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν την φόρμουλα για την 7η Ιουλίου

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας


    Με φουρτούνα πλέουν προς την 7η Ιουλίου στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη πολύ δύσκολα μπορούν να ξεπεράσουν το σοκ της ήττας με σχεδόν δέκα μονάδες.

    Εκτός όλων των άλλων αιτιών που συζητήθηκαν ακροθιγώς χθες στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, μεγάλο μερίδιο της ευθύνης ρίχνουν από το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου στις συνεργαζόμενες εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι οποίες μέχρι και την τελευταία ώρα εμφάνιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ να πηγαίνει προς τις ευρωκάλπες με ούριο άνεμο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ όσων συζητήθηκαν χθες είναι και να εξετασθούν συνεργασίες με άλλες εταιρείες δημοσκοπήσεων, αφού οι εταιρείες με τις οποίες υπήρξε συνεργασία ως τώρα εμφάνιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και να προηγείται ελαφρώς της ΝΔ.

    Η απόφαση για αυτή την αλλαγή αποτελεί και έκφραση της δυσαρέσκειας που υπάρχει στα κυβερνητικά και κομματικά κλιμάκια για τις αστοχίες του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

    Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκαν ήδη ότι η αναστροφή της ήττας με δέκα μονάδες είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Ωστόσο, δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν την μάχη των εθνικών εκλογών επαναχαράσσοντας την στρατηγική του κόμματος.

    Στο πλαίσιο αυτής της επαναχάραξης, σύμφωνα με πληροφορίες, Δραγασάκης, Χαρίτσης και Τσακαλώτος, θα ετοιμάσουν τις νέες προγραμματικές θέσεις, ενώ επιλογή θα είναι είναι να μην υπάρξει μια κόντρα με προσωπικά χαρακτηριστικά όπως έγινε την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές, κάτι που φαίνεται ότι στοίχισε στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Στόχοι είναι να γυρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του 2015 που χάθηκαν, αλλά και να περιοριστεί η αντισυστημική ψήφος προς άλλα μικρότερα κόμματα.

    Το βάρος της προεκλογικής περιόδου δεν θα το αναλάβει μόνος του ο Αλέξης Τσίπρας, όπως έγινε στις ευρωεκλογές, αλλά στην μάχη θα πέσουν όλα τα στελέχη, αποφεύγοντας συστηματικά ακραίες και προκλητικές τοποθετήσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ