ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπέρ της στρατιωτικής εκστρατείας της Τουρκίας στην Βόρεια Συρία τάχθηκε ο Βίκτορ Ορμπάν και η κυβέρνηση του, δηλώνοντας πως είναι προς το συμφέρον και της Ουγγαρίας.
Η συντηρητική εθνικιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας υποστηρίζει ότι η Τουρκία σπρώχνει με την στρατιωτική της επιχείρηση το μεταναστευτικό πρόβλημα προς την κατεύθυνση της Συρίας και όχι προς την Ευρώπη. Όπως δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI, «το συμφέρον μας είναι να αποτρέψουμε την εμφάνιση εκατοντάδων χιλιάδων, αν όχι εκατομμυρίων, παράνομων μεταναστών στα σύνορά μας».
Οι δηλώσεις του Σιγιάρτο έγιναν μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Αζερμπαϊτζάν.
Το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας και τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν καταδικάσει την εισβολή του τουρκικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία, με μια στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- MSC: Αυξάνει από 15 Οκτωβρίου τις τιμές προς ΗΠΑ για κάθε κοντέινερ από 400 έως και 1.000 δολάρια
- Γιώργος Ζησόπουλος: Το 15χρονο ποδοφαιρικό «διαμάντι» που ονειρεύεται τη φανέλα με το εθνόσημο
- Θανατηφόρα καραμπόλα τεσσάρων ΙΧ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης – Μια νεκρή και τρεις τραυματίες
- ABC: Διακόπτει την εκπομπή του Τζίμι Κίμελ μετά από σχόλια για τον Τσάρλι Κερκ
