Πολιτική

Στο πλευρό του Ερντογάν η Ρωσία: «Καταδικάζουμε τις κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκία»

Μαρία Ζαχάροβα. Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Ρωσίας.

Μαρία Ζαχάροβα. Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Ρωσίας.


Στο πλευρό της Τουρκίας στέκεται η Ρωσία, καταδικάζοντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα για τις παράνομες γεωτρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Η Μόσχα μάλιστα δήλωσε πως πρόκειται να  αποδεχθεί τις πιέσεις που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω κυρώσεων στην Τουρκία. Η Ρωσία δεν μπορεί να αποδεχθεί την μονομερή πολιτική κυρώσεων ανέφερε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Φυσικά, αυτό είναι ζήτημα της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεκινάμε από το ότι οι πιέσεις μέσω κυρώσεων, αν και, δυστυχώς, συνιστούν ήδη παράγοντα των σημερινών διεθνών σχέσεων, δεν προέρχονται σαφώς από το οπλοστάσιο της διπλωματίας. Και βεβαίως δεν πρέπει να βρίσκονται στην βάση της διεθνούς πολιτικής. Αυτό οδηγεί σε πολύ θλιβερές συνέπειες» δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Είμαστε αναγκασμένοι να διαπιστώσουμε ότι σε μεγάλο βαθμό αυτές είναι μέρος της σημερινής πραγματικότητας, αλλά όταν γίνονται μονομερώς είναι μη νόμιμες. Και φυσικά μια τέτοια πολιτική επιθετικής άσκησης πιέσεων για την επίτευξη ιδίων συμφερόντων δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε», ανέφερε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπ. Εξωτερικών.