• Πολιτική

    Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί – Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για το εθνικό σχέδιο «Ελευθερία»

    • NewsRoom


    Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι χώρες -μαζί και η Ελλάδα- καλούνται να καταρτίσουν ένα περίπλοκο σχέδιο τόσο για την μεταφορά του εμβολίου όσο και για το πώς θα εμβολιαστεί ο πληθυσμός.

    Σε λίγη ώρα ξεκινά σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία θα λάβουν μέρος τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού.

    «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η πατρίδα μας καλείται να αναμετρηθεί με το μεγάλο στοίχημα του εμβολιασμού. Η κυβέρνηση οργάνωσε και ήδη εφαρμόζει ένα Εθνικό Σχέδιο ώστε η θωράκιση κατά του κορονοϊού να φτάσει δωρεάν σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, σε κάθε γωνιά του τόπου» είχε αναφέρει στην Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, υπογραμμίζοντας πως σε λίγα εικοσιτετράωρα «ξεκινά η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό η οποία σηματοδοτεί, ταυτόχρονα, την αρχή του τέλους».

    Ταυτόχρονα σε όλη την ΕΕ το εμβόλιο

    Όπως ανέφερε χθες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο εμβολιασμός στις χώρες της ΕΕ θα ξεκινήσει το τριήμερο 27-28-29 Δεκεμβρίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα είναι μάλιστα από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακόμη το πότε.

    Προέχει ωστόσο η έγκριση του εμβολίου και στις 21 του μηνός συνεδριάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ώστε να δώσει το τελικό «ΟΚ» για την διανομή του προς της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την αστυνομία, έχει έτοιμο πλάνο με τον κωδικό «Ελευθερία», για την άφιξη, αποθήκευση και χορήγηση του εμβολίου, με την ΕΛ.ΑΣ. να συμμετέχει στην επιχείρηση με την φύλαξή του, στην επιχείρηση «Ιπποκράτης».

    Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει χαρακτηρίσει την επιχείρηση ως την «μεγαλύτερη ίσως άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει γίνει μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο».

    Διαβάστε ακόμη:

    Α. Μπουρλάς (Pfizer): «Όταν έμαθα τα θετικά αποτελέσματα για το εμβόλιο συγκινήθηκα μέχρι δακρύων»

    Oλικό lockdown: Τι ισχύει από σήμερα για τους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας



    ΣΧΟΛΙΑ