• Πολιτική

    Στην Βουλή πάει η συζήτηση για την αστυνομική βία – Μητσοτάκης και Τσίπρας διασταυρώνουν τα ξίφη τους

    • Νένα Σώκου
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)


    Στην Βουλή, την Παρασκευή, θα δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντήσεις για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

    Πάντως, από την κυβέρνηση «δείχνουν» προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αυξημένη κοινωνική ένταση του τελευταίου διαστήματος, επικαλούμενοι τα πανό του ΣΥΡΙΖΑ σε πορείες που διοργανώνονται, όπως και τα τρικάκια που εμφανίστηκαν προχθές στην Νέα Σμύρνη.

    Χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναγνώρισε την κούραση που υπάρχει στην κοινωνία και κάλεσε να επικρατήσει ψυχραιμία, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας:

    «Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας, ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν και η κοινωνία είναι σε οριακό σημείο, επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έντασης. Επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων όπου υπονομεύονται τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού. Και προφανώς τα τρικάκια δεν ήταν τυχαία, ήταν της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και υποθέτω δεν τυπώθηκαν μέσα σε δέκα λεπτά. Θα του συνιστούσαμε να συστήσει ο ίδιος με το λόγο του την τήρηση των μέτρων αντί να αναζητά σημαίες ευκαιρίας εύκολης δημαγωγίας».

    Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η Κουμουνδούρου θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί πολιτικά την κοινωνική κόπωση από το παρατεταμένο lockdown.

    Μάλιστα, χθες η κ. Πελώνη είπε ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας «από τη μια, ψέγει την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και την ελλιπή, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, διενέργεια των ελέγχων και από την άλλη, όταν γίνονται έλεγχοι, σπεύδει να καταγγείλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό».

    Σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, χθες το μεσημέρι, υπάρχει ευθεία αναφορά σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και «άτυπο σύμβουλο του κ. Τσίπρα για θέματα υγείας».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, «ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ανάμεσα σε διάφορα άλλα παραληρηματικά, καλεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κόσμο της Αριστεράς ‘να βγει από τον λήθαργο και τον φόβο της πανδημίας’ και ‘να προκαλέσει λαϊκές κινητοποιήσεις τώρα’».

    «Η ελάχιστη συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του στην κοινή προσπάθεια θα ήταν να σταματήσουν να συμβάλλουν στην μετάδοση του ιού καλώντας σε πορείες και να μην επιδίδονται σε ακτιβισμό που υπονομεύει τα μέτρα. Αλλά δυστυχώς κάνουν ακριβώς το αντίθετο» καταλήγει η ανακοίνωση.

    Πάντως, το περιστατικό της Νέας Σμύρνης προκάλεσε αντιδράσεις και προβληματισμό στην κυβέρνηση, η οποία παραδέχεται ότι ήταν πολύ δυσάρεστα όσα συνέβησαν. «Οι εικόνες που είδαμε χθες μας ενόχλησαν όλους» είπε η κ. Πελώνη η οποία δέχθηκε απανωτές ερωτήσεις για το θέμα.

    Η ίδια σημείωσε πως το περιστατικό διερευνάται και όπου υπάρχουν φαινόμενα ανεξήγητης και δυσανάλογης βίας, προφανώς θα επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έντονες αντιδράσεις για τις εικόνες αστυνομικής βίας στην Νέα Σμύρνη – Διατάχθηκε διοικητική έρευνα

    Η Ολομέλεια των δικηγόρων ζητάει να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί της Νέας Σμύρνης

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για Νέα Σμύρνη: Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται – Θα αποδοθούν ευθύνες



    ΣΧΟΛΙΑ