• Πολιτική

    Στην Λιβύη σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

    • NewsRoom
    Ν. Δένδιας: Υπερήφανοι πάντα για τις ιστορικές επιλογές της χώρας μας

    Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών


    Ταξίδι στην Βεγγάζη πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου αναμένεται να συναντηθεί διαδοχικά με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης Χουσεΐν Ατίγια Αμπντούλ Χαφέεζ Αλ Κατράνι, τον δήμαρχο της Βεγγάζης Σακρ Μπουζουάρι και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα.

    Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές εξελίξεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν την προσεχή έναρξη λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Βεγγάζης.

    Μετά το πέρας της συνάντησης με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό (12.00 ώρα Ελλάδας) και ύστερα από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων (15.30 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να γίνουν κοινές δηλώσεις.

    Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στην Λιβύη μέσα σε λίγες ημέρες. Στις 6 Απριλίου ο κ. Δένδιας μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επισκέφθηκαν την Τρίπολη, στέλνοντας μήνυμα επανεκκίνησης των σχέσεων των δύο χωρών, υπό τους όρους της παραίτησης από το παράνομο μνημόνιο με την Τουρκία και της αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων.

    «Προϋπόθεση κάθε προόδου είναι η άμεση και πλήρης αποχώρηση ξένων στρατευμάτων από το έδαφος σας και για εμάς είναι πολύ σημαντικό η ακύρωση παράνομων εγγράφων που κάποιοι εμφανίζουν ως διεθνείς συμφωνίες, αλλά για εμάς δεν έχουν καμία νομική ισχύ» είχε διαμηνύσει ο πρωθυπουργός στις 6 Απριλίου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης: Θεμέλιο της νέας αφετηρίας στις σχέσεις Ελλάδας-Λιβύης, η πίστη στις αρχές της διεθνούς νομιμότητας

    Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Λιβύη: Επανεκκίνηση σχέσεων με αποχώρηση ξένων στρατευμάτων και χωρίς τουρκολιβυκό μνημόνιο



    ΣΧΟΛΙΑ