• Πολιτική

    Στην Κρήτη ο Κωστής Χατζηδάκης με περιβαλλοντική ατζέντα – Στο επίκεντρο το ζήτημα της Χρυσής

    Υπουργείο Εργασίας: Θετικό το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης στο 8μηνο-Αρνητικός ο Αύγουστος

    Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης


    Την Τρίτη 9 Ιουνίου, ο κ. Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από στελέχη του Υπουργείου και τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης -και υπεύθυνη για την προώθηση πρωτοβουλιών και δράσεων του Υπουργείου στα θέματα δασικής πολιτικής- Μαρία Κοζυράκη, θα επισκεφθεί τη Νήσο Χρυσή, που ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000, το κοινώς γνωστό Γαϊδουρονήσι, που βρίσκεται νοτίως της Ιεράπετρας.

    Σκοπός της επίσκεψης είναι ο συντονισμός και η ανάληψη θεσμικής πρωτοβουλίας από το Υπουργείο για την αποφυγή και αποτροπή της συνεχιζόμενης περιβαλλοντικής υποβάθμισης της Χρυσής που παρατηρείται έντονα στο νησί την τελευταία δεκαετία. Γι΄αυτόν τον λόγο, τον υπουργό θα ξεναγήσουν στο νησί και οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που εκπόνησαν την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη. Σε αυτήν περιγράφονται και αναλύονται τόσο η προβληματική εικόνα του νησιού, όσο και οι αναγκαίες δράσεις αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών ζητημάτων στη Χρυσή.

    Την επόμενη ημέρα το πρωί, την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ο κ. Χατζηδάκης, θα παραστεί σε σύσκεψη στο κεντρικό κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στο Ηράκλειο, με θέμα το 3ετές Σχέδιο Διαχείρισης για τη Νήσο Χρυσή. Ο κ. Χατζηδάκης θα συζητήσει εκτενώς για το χρονοδιάγραμμα και τη χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων και δράσεων για τη διάσωση της Χρυσής. Στόχος η κοινή δέσμευση και συμφωνία όλων των συναρμόδιων φορέων και οργανισμών για τη Χρυσή, που θα αποτελεί και το περιεχόμενο της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα ακολουθήσει αυτής της σύσκεψης – διαβούλευσης.

    Στη σύσκεψη θα μετέχουν και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ιεράπετρας, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου και του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας.

    Το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Ιουνίου, ο κ. Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Γεράσιμο Θωμά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, θα παραστεί στην εκδήλωση υπογραφής των συμβάσεων για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική.



    ΣΧΟΛΙΑ