• Πολιτική

    Στην εποχή των χαβαλέδων και των ανεπάγγελτων του ΣΥΡΙΖΑ


    Αν υπήρχε βραβείο για την πιο ανόητη και προκλητική δήλωση της χθεσινής ημέρας αυτό σίγουρα θα απονεμόταν στον Γιώργο Κυρίτση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε μέσα από την ΕΡΤ να βγάλει τρελούς τους Έλληνες, υποστηρίζοντας ξεδιάντροπα πως δεν θυμάται κανέναν να έχει χάσει τη ζωή του από μολότοφ. Προφανώς οι νεκροί της Marfin δεν έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να καταγραφεί στην «ασθενή» μνήμη του. Και φυσικά τα δεκάδες θύματα αστυνομικοί από τις επιθέσεις μολότοφ δεν έχουν προφανώς για τον συριζαίο βουλευτή την ίδια αξία με τους υπόλοιπους πολίτες.

    Ο «ξεχασιάρης» βουλευτής  (και πρώην μέλος της ομάδας των «συριζοτρολ», την περίοδο που ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση) κατάφερε μάλιστα να κλέψει την προσοχή και από το νέο αστέρι του ΣΥΡΙΖΑ, την «ανεπάγγελτη» (κατά δική της δήλωση σε μια στιγμή αυτοκριτικής) Μυρσίνη Λοΐζου. Το όνομα της κόρης του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ των των υποψηφίων που ανακοίνωσε την Τρίτη το κυβερνών κόμμα για το ευρωψηφοδέλτιο. Ωστόσο, το μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ στράφηκε σύντομα εναντίον της, καθώς ήρθαν στο φως οι παλαιότερες θέσεις της για την τρομοκρατία.

    «Τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγνώμη ηλίθιε Πανούση», έγραφε σε ένα από τα… «γλωσσικά ατοπήματά» της η υποψήφια ευρωβουλευτής, με την ιδιαίτερη συμπάθεια για τις μολότοφ.

    Θα μπορούσε να κάνει λόγο κανείς για συνεχή «αυτογκόλ» του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πλασαριστεί ως ένα νέος ηγέτης της Κεντροαριστεράς. Άλλωστε οι «γέφυρες» που θέλησε να χτίσει προς το ΚΙΝΑΛ γκρεμίστηκαν πριν καλά καλά στηθούν, όσο κι αν προσπαθεί να κρατήσει το σχέδιο ζωντανό προσθέτοντας τον όρο «προοδευτικό μέτωπο» στο όνομά του ΣΥΡΙΖΑ. Τι το προοδευτικό, άλλωστε, υπάρχει στην αποδοχή της τρομοκρατίας και της βίας; Μιας μορφής διαμαρτυρίας που συνδέθηκε κυρίως με την εποχή της κρίσης, την οποία ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πείσει τους πολίτες πως άφησε πίσω.

    Ωστόσο, στην εποχή των social media όπου κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται ο ίδιος τις ειδήσεις όπως αυτός θέλει, κάτι τέτοιο έχει μικρή σημασία. Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου το πραγματικό «ατού» είναι η επικοινωνιακή εκμετάλλευση κάθε δήλωσης υπέρ ή κατά του.

    Δηλώσεις όπως αυτές του Γιώργου Κυρίτση και της Μυρσίνης Λοϊζου μπορούν να βρει θετική ανταπόκριση από μερίδα ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς τους «προοδευτικούς» και αποτελούν τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί, που προκειμένου να συνεχίσει να κυριαρχεί πολιτικά  αυτός που θεωρούν πως αντιπροσωπεύει την ξεπερασμένη τους ιδέα περί «προοδευτισμού», θα παραμείνουν «επιλεκτικά αδιάφοροι» στο  «κλείσιμο του ματιού» της κυβέρνησης στην Χρυσή Αυγή, παρά τις φωνές της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.  Όπως έμειναν αδιάφοροι από τις συνεχείς επιθέσεις προς τη Δικαιοσύνη, από τα ομοφοβικά σχόλια της Μεγαλοοικονόμου ή την σεξιστική δήλωση της Δούρου, η οποία πρότεινε το γυναικείο φύλο της ως ασπίδα για την κριτική που δέχτηκε μετά τις ποινικές διώξεις της για την καταστροφή στο Μάτι.

    Αυτοί θα υποστηρίξουν με πάθος τύπους σαν τον αμφιλεγόμενο Νίκο Καρανίκα, που χαριεντιζόταν στα social media φωνάζοντας πως «η καριέρα είναι χολέρα» και που σήμερα αμείβεται τον παχυλό κρατικό μισθό του απλά και μόνο γιατί έτυχε να είναι φίλος του Αλέξη Τσίπρα. Ή τον Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος μετατράπηκε από σερβιτόρος σε μεγαλοστέλεχος επιχειρήσεων μέσα σε μια νύχτα. Αυτοί θα κρίνουν απόλυτα λογική την προμήθεια 10.000 ευρώ για.. φωτοτυπίες που υπέγραψε η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία βρέθηκε και αυτή από την παρέα του πρωθυπουργού στην ηγεσία του υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να προκαλεί με τις δηλώσεις των στελεχών του τους απλούς πολίτες που θεωρούν αδιανόητες τοποθετήσεις όπως αυτή του Γιώργου Κυρίτση. Γιατί αυτή είναι στην πραγματικότητα η ιδεολογική βάση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, όσο κι αν ο «οπορτουνιστής» πρωθυπουργός επιχειρεί σήμερα να φορέσει τη «μάσκα» ενός νέου σοσιαλιστή ηγέτη της Ευρώπης, προκειμένου να πείσει ξανά το κεντροαριστερό ακροατήριο, μετά από τέσσερα χρόνια εξουσίας. Το αν θα τα καταφέρει, θα φανεί σύντομα στις κάλπες….

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απάντηση ΝΔ σε Κυρίτση: Στη Marfin οι άνθρωποι δεν πέθαναν από βραχυκύκλωμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γυναικείος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Έξαλλη η Μεγαλοοικονόμου με την παρατήρηση της Καββαδία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Πολάκη-Παπαγγελόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ