• Πολιτική

    Γυναικείος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Έξαλλη η Μεγαλοοικονόμου με την παρατήρηση της Καββαδία


    Οι συνεχείς εμφανίσεις της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στον ΣΚΑΪ, παρά το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν μια άνευ προηγουμένου κόντρα μεταξύ της ίδιας και της Αννέτας Καββαδία. Ο λόγος για την κριτική που άσκησε η κα. Καββαδία σχετικά με το εμπάργκο στο ΣΚΑΪ λέγοντας ότι «πρέπει να τηρούμε το εμπάργκο» και «να μην κάνουμε παρεμβάσεις lifestyle».

    Η κα. Μεγαλοοικονόμου, η οποία έχει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό πολλές φορές στα πλατό του εν λόγω καναλιού, θεώρησε ότι η κριτική της κα. Καββαδία είχε στόχο την ίδια και θέλησε να υπενθυμίσει ότι στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετές ψηφοφορίες και, αν είναι, παραιτείται.

    Στην κόντρα παρενέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος υπερασπίστηκε την κυρία Μεγαλοοικονόμου, για την οποία είπε πως «και με μένα διαφωνείτε, ο καθένας κουβαλάει φορτίο». Η κυρία Καββαδία φέρεται να είπε: «Όπως εσύ, και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά, τότε πού; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε, γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ, πού θα τα πω;».

    Η ταραχή της κυρίας Μεγαλοοικονου έπειτα απ’ όλα αυτά ήταν μεγάλη, με πολλούς να προσπαθούν να την «ηρεμήσουν».

    Σε παρέμβασή του, ο Αλέξης Τσίπρας, προς το τέλος της συνεδρίασης, φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του, όμως έχουμε την πιο σκληροτράχηλη Κοινοβουλευτική Ομάδα: «Να μην τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος, να μην δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα».

    Στα «μαχαίρια» και Κοντονής – Καλογήρου 

    Στο ζήτημα των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικά αναφέρθηκε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ότι είχε επιχειρήσει και εκείνος να κάνει αλλαγές, αλλά δεν το δέχθηκε η νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, με τον διάδοχό του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, να απαντά ότι θα έχει συνάντηση με τους τομεάρχες των υπολοίπων κομμάτων. «Αν δεν γίνουν οι αλλαγές, απλά δεν θα κατατεθεί ο νόμος» συμπλήρωσε.

    «Χαμός» και για την πρώτη ψηφοφορία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, με την Νίνα Κασιμάτη να παρεμβαίνει θιγόμενη, καθώς συγκρούστηκε με τον Νίκο Βούτση για το άρθρο 3 και τη διαρροή ψηφοδελτίου από την Εφορευτική και ζήτησε να εξαιρεθούν Βαξεβανάκης και Καραγιαννίδη. Ο κ. Βούτσης, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε πώς δόθηκε από την αντιπολίτευση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκληρή κριτική της ΝΔ για τα «γλωσσικά ατοπήματα» της Μυρσίνης Λοΐζου (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντηση ΝΔ σε Κυρίτση: Στη Marfin οι άνθρωποι δεν πέθαναν από βραχυκύκλωμα



    ΣΧΟΛΙΑ