• Πολιτική

    Στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Υγείας της ΕΕ ο Κικίλιας

    • NewsRoom

    Βασίλης Κικίλιας


    Στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Υγείας των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , συμμετείχε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, παρουσία του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Adhanom και της επιτρόπου Υγείας της ΕΕ Στέλλας Κυριακίδου.

    Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ο ΠΟΥ είναι ο ηγετικός οργανισμός παγκοσμίως στον τομέα της Υγείας, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεταρρυθμίσεις του, που συνδέονται με την Covid-19 αλλά και στα σημαντικά ζητήματα της εποχής μας, όπως η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί πρόκληση για την ΕΕ, λόγω της πίεσης από τις ροές στα ευρωπαϊκά σύνορα».

    Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υπουργός Υγείας είπε ότι το Γραφείο Ευρώπης του ΠΟΥ πρέπει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των μεταρρυθμίσεων, βασισμένο στη στενή συνεργασία με την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ