• Πολιτική

    Στη Βουλή δικογραφίες κατά Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, Πολάκη, Αχτσιόγλου και Βίτσα

    • NewsRoom


    Η… μισή κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο πολιτών και φορέων, με την Βουλή να γίνεται αποδέκτης μιας σειράς δικογραφιών που εστάλησαν από τον Άρειο Πάγο, μετά από μηνύσεις που υποβλήθηκαν για μια σειρά θεμάτων.

    Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μηνύσεις πολιτών με αφορμή τη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατηγορείται για πράξη ρατσιστικής δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων. Η δικογραφία σχηματίστηκε κατόπιν καταγγελίας του Εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, μετά από τη δημοσιοποίηση από τον Υπουργό των προσωπικών και ιατρικών δεδομένων του κατηγορούμενου για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρου.

    Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας κατηγορείται για το αδίκημα της μη συμμόρφωσης σε προσωρινή διαταγή δικαστηρίου που φέρεται ότι τέλεσε στη Χίο το Σεπτέμβριο του έτους 2018 κατά τη άσκηση των καθηκόντων του. Η δικογραφία σχηματίστηκε κατόπιν της από 20.9.2018 έγκλησης του πρωτοβάθμιου ΟΤΑ με την επωνυμία «Δήμος Χίου», που εκπροσωπείται νόμιμα από το Δήμαρχο Εμμανουήλ Βουρνού και αφορά μη συμμόρφωση σε προσωρινή διαταγή αναστολή εκτέλεσης ΚΥΑ σχετικά με την άδεια χωροθέτησης και κατασκευής Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε παραχωρηθέντα για τρία μόνο έτη χώρο του Δήμου Χίου.

    Η δικογραφία για την Έφη Αχτσιόγλου και τον Τάσο Πετρόπουλο  σχηματίστηκε έπειτα από μήνυση του σωματείου «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων- ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ», για την καθυστέρηση έκδοσης των οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης, με συνακόλουθη συνέπεια και την καθυστέρηση στην απονομή του εφάπαξ που δικαιούνται οι συνταξιούχοι.

    Τέλος, η δικογραφία για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο ήρθε στη Βουλή μετά από μήνυση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια.

    Πάντως, δύσκολα κάποια από όλες αυτές τις δικογραφίες αναμένεται να προχωρήσει, καθώς οι υπουργοί αναμένεται να επικαλεστούν το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δικογραφία για το C4I: Ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Ευ. Βασιλάκος «κάρφωσε» τον Παπαντωνίου



    ΣΧΟΛΙΑ