• Πολιτική

    Στη Σάμο για αυτοψία ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το διάγγελμα

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στη Σάμο θα μεταβεί σήμερα λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να πραγματοποιήσει αυτοψία στο νησί, μετά τον φονικό σεισμό των 6,7R που χτύπησε το νησί.

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός απηύθυνε μήνυμα στους πολίτες με τη μορφή διαγγέλματος αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού που σαρώνει τη χώρα. Σημειώνεται ότι το διάγγελμα είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Παρασκευής στις 15:00, ωστόσο αναβλήθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Σάμο και έγινε αισθητός σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και μέρος της Τουρκίας

    Κατά το μήνυμά το ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σεισμό της Σάμου, λέγοντας τα εξής:

    «Είχα την πρόθεση να επικοινωνήσω μαζί σας από χθες. Εκδηλώθηκε, όμως, ο σεισμός στο ανατολικό Αιγαίο και το ενδιαφέρον μου στράφηκε αμέσως στην Σάμο. Το νησί άντεξε. Αλλά, δυστυχώς, χάσαμε δύο παιδιά. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Η σκέψη μου, όπως και όλων μας είναι μαζί τους, εκεί. Η φροντίδα του κράτους είναι εκεί. Και σε λίγο θα είμαι και εγώ εκεί.

    Η Τουρκία μετρά, επίσης, πολλά θύματα και τεράστιες ζημιές. Επικοινώνησα, ήδη, με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Τονίζοντας πως, πέρα από τις δυσκολίες στις σχέσεις μας, σε αυτές τις στιγμές προέχει η ενότητα των λαών μας. Γιατί, για εμάς, η προστασία της ανθρώπινης ζωής ξεπερνά σύνορα και διαφορές. Τον ευχαριστώ για την θετική ανταπόκριση στο τηλεφώνημά μου.».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ