ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεκάδες πλοία και ναυτιλιακές εταιρείες προστέθηκαν την Παρασκευή στη «Μαύρη Λίστα» του OHE με τις οντότητες που παρακάμπτουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα. Είναι η πρώτη φορά που το Συμβούλιο Ασφαλείας καταρτίζει μια τόσο μεγάλη λίστα στο πλαίσιο του οικονομικού εμπάργκο που έχει επιβάλει στη Βόρεια Κορέα, έπειτα από τα σχετική πρόταση των ΗΠΑ.
Πρόκειται για δύο κινεζικές εταιρείες, δώδεκα βορειοκορεατικές, τρεις με έδρα το Χονγκ Κονγκ, μία με έδρα τη Σιγκαπούρη, μία με έδρα τα νησιά Σαμόα, μία με έδρα τον Παναμά και μία με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.
Τα 27 πετρελαιοφόρα και φορτηγά πλοία τα οποία περιλήφθηκαν στη μαύρη λίστα απαγορεύεται να δένουν στα λιμάνια παγκοσμίως, ενώ οι 21 εταιρείες κινδυνεύουν με πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.
Η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά “αποτελούν ξεκάθαρη ένδειξη ότι η διεθνής κοινότητα είναι ενωμένη” στην προσπάθειά της να αυξήσει την πίεση στο βορειοκορεατικό καθεστώς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ καλεί το Λικούντ του Νετανιάχου και τους συμμάχους του να συμμετέχουν στην επόμενη κυβέρνηση
- ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια στην Πολωνία για τους νεκρούς από πυροβολισμούς στην Κρακοβία
- Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζητά κυβέρνηση εθνικής ενότητας – Στον Χέρτσογκ η κρίσιμη απόφαση για την εντολή
- Γαλλία: Μειωμένη η συμμετοχή στις νέες διαδηλώσεις – Περιορισμένα επεισόδια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.