• Πολιτική

    Στέργιος Πιτσιόρλας σε Τσίπρα: Αλέξη, γιατί με παρακολουθούσες;

    • NewsRoom

    Στέργιος Πιτσιόρλας,


    Ο Στέργιος Πιτσιόρλας μιλάει και ζητά εξηγήσεις

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στα ΝΕΑ, θεωρεί αδιανόητο ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ όταν ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού.

    Ο Στέργιος Πιτσιόρλας έμαθε πρόσφατα από τις εφημερίδες ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον ίδιο και τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Σαγιά, εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που του είχε αναθέσει πρώτα τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κι ύστερα κομβικές θέσεις στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    Μεταξύ άλλων ο Στέργιος Πιτσιόρλας λέει στα ΝΕΑ:  «Το ότι δεν μου τηλεφώνησε ακόμη ο Τσίπρας είναι κι αυτό μια απάντηση. Ο Τσίπρας με απασχολεί. Γιατί ειδικά μ’ εκείνον είχα μια πολύ βαθιά σχέση. Η διαφορά με την υπόθεση Ανδρουλάκη είναι ότι εμένα με παρακολουθούσαν οι δικοί μου άνθρωποι».

    «Μου είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να με ενημερώσει, με άφησε εκτεθειμένο ενώ χειριζόμουν όλα αυτά τα θέματα. Ναι, ο Τσίπρας με απασχολεί. Γιατί ειδικά μ’ εκείνον είχα μια σχέση που πήγαινε πολύ βαθιά πίσω, καθώς και μια άριστη συνεργασία, δεν μπορώ να πω ότι οποιαδήποτε στιγμή με άφησε σε ένα πολιτικό θέμα ακάλυπτο. Ή ότι μου έστησε παγίδα. Χωρίς να αποκλείω λοιπόν τις νομικές ενέργειες, το καθοριστικό για μένα είναι η πολιτική και ηθική διάσταση αυτής της υπόθεσης. Εγώ αποφάσισα να αποσυρθώ πριν από 3,5 χρόνια όχι γιατί σιχάθηκα τα πράγματα, αλλά γιατί θεώρησα ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος, μεγάλωσα και δεν έχει κανένα νόημα να επιμένω σε τέτοιους ρόλους. Και το έκανα διατηρώντας μια θετική εικόνα για την πορεία μου και για τον χώρο τον οποίο υπηρέτησα. Εχω μια σχέση ζωής με τον συγκεκριμένο χώρο», ανέφερε ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

    Και συμπληρώνει: «Οποιοσδήποτε πέσει θύμα μιας παρακολούθησης προφανώς έχει ανάλογα συναισθήματα. Είναι άλλο όμως να νιώθεις ότι αυτό προέρχεται από τους πολύ δικούς σου ανθρώπους. Ιστορικά και πολιτικά πολύ δικούς σου. Εγώ αυτή τη διάσταση θέλω να αναδείξω. Θα μου πει κάποιος, καλά δεν περίμενες ότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν στην πολιτική; Ναι, αλλά εγώ δεν μιλάω για την πολιτική. Μιλάω για τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους».

    Διαβάστε επίσης

    Ερωτηματικά για τις παρακολουθήσεις Σαγιά-Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ την περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ