• Top Stories

    Στέλνουν τους γονείς στις εφορίες για το ΦΠΑ της εκπαίδευσης!

    • NewsRoom


    Φαίνεται να μην έχει τέλος η αστάθεια της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το φορολογικό καθεστώς για την εκπαίδευση. Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε, μόλις χθες στο ΦΕΚ, η ΓΓΔΕ (Γενική Γραμματεία Δημόσιων Έργων) ζητά από τους πελάτες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων να επιστρέψουν τα χρήματα του ΦΠΑ και να υποβάλουν δήλωση μεταβολής σε καθεστώς εκτός ΦΠΑ και ΔΟΥ που ανήκουν σήμερα.

    Πιο συγκεκριμένα ζητούν από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και τα φροντιστήρια:

    α) να γυρίσουν πίσω τα χρήματα του ΦΠΑ στους πελάτες τους απ’ τους οποίους το εισέπραξαν, να ακυρώσουν τις παλαιές αποδείξεις που έδωσαν και να εκδώσουν νέες χωρίς το ΦΠΑ.

    β) να υποβάλλουν δήλωση μεταβολής σε καθεστώς εκτός ΦΠΑ στις ΔΟΥ που ανήκουν, κάτι όμως που πρέπει να γίνει ως σήμερα 30/12 ενώ η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 29/12!

    Η απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής ΓΓΔΕ Ιωάννης Μπάκας αφορά χρήματα που καταβλήθηκαν το διάστημα από 20 Ιουλίου έως 20 Νοεμβρίου, οπότε και ψηφίστηκε η τροπολογία με την οποία το σχετικό μέτρο αποσύρθηκε.

    Η τροπολογία προέβλεπε ότι ο φόρος θα επιστραφεί σε όσους το έχουν καταβάλλει ενώ θα διαγραφούν και όσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί σε επιχειρήσεις που δεν είχαν συμπεριλάβει το ΦΠΑ 23%.



    ΣΧΟΛΙΑ