Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Fake news του Αλέξη Τσίπρα με την έκθεση του ΟΟΣΑ για τις δαπάνες υγείας

  • NewsRoom

Στέλιος Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος


Για Fake News κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με αφορά τις δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιπρόσθετες δαπάνες της χώρα κατά την περίοδο της πανδημίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Πέτσα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρουσιάζει στοιχεία του ΟΟΣΑ που αφορούσαν τις επιπρόσθετες δαπάνες υγείας αποκρύπτοντας πως η έκθεση μιλά για στοιχεία από την Ελλάδα μέχρι της 29 Απριλίου ενώ για τις υπόλοιπες χώρες για μεταγενέστερες ημερομηνίες.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας έχει ταυτιστεί με τα ψέματα, τα Fake News και την επιπολαιότητα. Σε σημερινή δήλωσή του, αναφέρεται σε «στοιχεία του ΟΟΣΑ, που δείχνουν ότι η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας».

Όμως, στην αμέσως επόμενη σελίδα της Έκθεσης (σελίδα 45) γράφεται ότι τα στοιχεία για την Ελλάδα αφορούν τις σχετικές δαπάνες μέχρι τις 29 Απριλίου, όταν για τις περισσότερες χώρες τα στοιχεία είναι πολύ πιο πρόσφατα (στην Έκθεση αναφέρονται οι σχετικές ανά χώρα ημερομηνίες). Από τον Απρίλιο, όταν βγαίναμε από την πρώτη φάση της πανδημίας, έως τώρα λοιπόν οι πρόσθετες δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία έφτασαν στα 786 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα.

Διαστρεβλώνει χαιρέκακα και σπεκουλάρει ασύστολα στην καταστροφή θεωρώντας ότι μπορεί έτσι να διασωθεί πολιτικά. Μάταιος κόπος. Τέτοιος ήταν, ίδιος μένει»


ΣΧΟΛΙΑ