• Πολιτική

    Στέφανος Κασσελάκης: Εσωκομματικά πυρά για την υποψηφιότητά του – «Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες» λέει ο Φίλης, για επιτυχία κάνει λόγο ο Πολάκης

    • NewsRoom
    Στέφανος Κασσελάκης - Νίκος Φίλης - Παύλος Πολάκης

    Στέφανος Κασσελάκης – Νίκος Φίλης – Παύλος Πολάκης


    Ντόμινο αντιδράσεων και σχολιασμών φαίνεται πως έχει προκαλέσει τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και εσωκομματικά η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Πυρά» κατά του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Νίκος Φίλης.

    Συγκεκριμένα ο κ. Φίλης σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Κασσελάκη ανέφερε: «Δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικούς του instagram και από Μεσσίες».

    «Πρέπει να δούμε τις θέσεις του», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που θα προκύπτουν μέσα από την κοινωνία».

    «Δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε για τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος.

    «Δυστυχώς όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά διεθνώς και έρχεται και στην Ελλάδα, έχουμε το μοντέλο των πολιτικών του instagram. Των πολιτικών που ξαφνικά γίνονται γνωστοί από το instagram. Δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία. Είναι περιηγητές κομμάτων. Άκουσα χθες τον κύριο Κασσελάκη, να υποστηρίζει τον κύριο Μητσοτάκη, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες, αλλά από πολιτικούς που θα δίνουν λόγο στην κοινωνία και δεν θα “φυτεύονται” από τα instagram και τα διάφορα συμφέροντα», είπε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν εννοεί ότι τους «φύτεψαν» τον κ. Κασσελάκη, ο Νίκος Φίλης απάντησε ότι «δεν προκύπτει μέσα από τις ελληνικές πολιτικές διαδικασίες».

    Σκληρή επίθεση στον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, εξαπολύει με άρθρο του στην Αυγή το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδης Μπαλτάς.

    Ο Αριστείδης Μπαλτάς, αφού θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την υποψηφιότητα Κασσελάκη, αναλύει και παραθέτει δηλώσεις του υποψήφιου προέδρου του κόμματος και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

    Ένα από τα συμπεράσματα που καταλήγει ο κύριος Μπαλτάς όπως γράφει στο άρθρο του είναι ότι «ο κ. Κασσελάκης διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προκειμένου να τον μετατρέψει «το ταχύτερο δυνατό» σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Ώστε να συνεργάζεται με τη Ν.Δ. σε όσα αφορούν τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ακόμη και αν έτσι η διάκριση Αριστερά/Δεξιά εξαερώνεται, ενόσω η ίδια η Αριστερά, μαζί με ολόκληρη την ιστορία της, εξαφανίζεται από την πολιτική σκηνή. Παροντισμός χωρίς όρια. Κατά τη γνωστή αποστροφή Μητσοτάκη (για τον οποίο ο κ. Κασσελάκης εξακολουθεί να τρέφει «μεγάλο σεβασμό»): «Ποιος ενδιαφέρεται για το τι και το πώς της δολοφονίας του Λαμπράκη;». Αλλά είπαμε: Η δημοκρατική γενναιοδωρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι απέραντη. Μπορεί να φτάσει μέχρι του σημείου όπου οι φίλοι-μέλη του (τους οποίους ο κ. Κασσελάκης είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει ως «not sophisticated enough») μπορούν να ψηφίσουν χαρωπά και χωρίς δεύτερη σκέψη την αυτοκατάργησή του».

    Για επιτυχία κάνει λόγο ο Παύλος Πολάκης

    Από την άλλη πλευρά, την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη στηρίζει σθεναρά ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος διαθέτει φανατικό εσωκομματικό κοινό, γεγονός που προβληματίζει αρκετά στελέχη του κόμματος, καθώς εκτιμούν ότι ο κ. Κασσελάκης θα δράσει εξ’ ονόματος του κ. Πολάκη, σε περίπτωση που εκλεγεί, με δεδομένο ότι όλο το τελευταίο διάστημα κυοφορούνταν η πιθανότητα να κατέβει υποψήφιος ο Παύλος Πόλακης, κάνοντας τελικά πίσω υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη.

    Στηρίζοντας με κάθε μέσο τον 35χρονο επιχειρηματία, «πολύ μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης του Στέφανου Κασελακη στα Χανιά με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Το πράγμα παίρνει μορφή χιονοστιβάδας …» σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα αργά το βράδυ της Τρίτης ο κ. Πολάκης, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στην πρώτη ομιλία του κ. Κασσελάκη ως υποψήφιος Πρόεδρος, λόγω «ιατρικών υποχρεώσεων».

    Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Πολάκης έγραψε:

    «Δυο σχόλια για σήμερα.

    1) Πολύ μεγάλη επιτυχία της εκδηλωσης του Στεφανου Κασελακη στα Χανια με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου.

    Το πράγμα παίρνει μορφή χιονοστιβάδας …

    Υγ: Γι αυτό φαντάζει μικρόψυχη, χολερική και με άνωθεν εντολή προφανώς, η ανακοίνωση του Ιδρύματος Ελ Βενιζέλος (Παπαδακης) και Δήμου Χανίων (Σημαντηρακης) πως «κομματικές εκδηλώσεις δεν πρέπει να γίνονται στους τάφους των Βενιζέλων». Εμείς τους τάφους τους σεβαστήκαμε αυτοί που απλώνουν τραπεζοκαθίσματα για γάμους και βαφτίσεις η που τσαλαπατάνε τις πλάκες των μνημάτων για μια σελφι ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ!!!

    Αντε να χαθείτε-ΝΤΡΟΠΗ σας!!!

    2) Μου είπαν ,γιατί ΣΚΑΙ-ξεφτίλες δεν βλέπω ,πως βγήκε εκείνη η αποβολή της «δημοσιογραφίας» ο Πορτοσαλτε και είπε πάλι πως για να «φτιάξει ο Συριζα πρέπει να φύγει ο ΠΟΛΑΚΗΣ»

    Άκου λυξονταρμα : Θα με βλέπετε ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ και να ξέρεις πως για να επιστρέψει η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ στη χώρα πρέπει να φύγετε εσυ και οι όμοιοι σου… Για να δούμε ποιος θα ΝΙΚΗΣΕΙ στο ΤΕΛΟΣ!!!

    Λυξονταρμα ε λυξονταρμα!!

    ΥΓ2. επειδή ρωτάτε πολλοί. Λυξονταρμα: Το κακουδερικο, ασθενικό, αδύναμο, δύσμορφο πλάσμα»

    Δείτε την ανάρτηση:

    Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας

    Ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης (29/8) την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης.

    Σε ένα βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει μεταξύ άλλων: «Καιρός να αναγεννηθούμε. Καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει και πάλι νικητής. Καιρός η σύγχρονη Αριστερά να γίνει πράξη. Καιρός να κάνουμε τον κάθε πολίτη υπερήφανο».

    Αναλυτικά, αναφέρει:

    «Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι.

    Γεννήθηκα στο Μαρούσι το 1988.

    Σε μία χώρα με κληρονόμους πρωθυπουργούς. Σε μία οικογένεια με αυτοδημιούργητους γονείς. Η μητέρα μου, οδοντίατρος, δούλευε μέρα νύχτα να στηρίξει τον πατέρα μου όσο εκείνος άρχιζε την εταιρεία του. Τελικά η εταιρεία μεγάλωσε και εγώ βρέθηκα να μεγαλώνω στην Εκάλη.

    Μόνο που αυτή η ευμάρεια ήταν τελικά επιφανειακή – όπως ήταν και της Ελλάδας.

    Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν.

    Έτσι, στα 14 μου βρέθηκα μόνος μου στην Αμερική. Όχι για πολυτέλεια. Από ανάγκη. Ήμουν τυχερός που ένα από τα παλαιότερα σχολεία των ΗΠΑ μού έδωσε πλήρη υποτροφία. Και αργότερα, η υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου μού επέτρεψε να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

    Το 2009, στα 21 μου, εν μέσω οικονομικής κρίσης, βρήκα δουλειά στην Goldman Sachs και είδα από κοντά τι είναι Κεφάλαιο. Το να αγοράζεις τον κόπο του άλλου φτηνά. Το πόση αλαζονεία φέρνει το χρήμα.

    Γι’ αυτό και άφησα αυτήν τη δουλειά. Πήρα δάνειο με προσωπική εγγύηση, και τρία χρόνια μετά κατάφερα να μπω στην ποντοπόρο ναυτιλία. Διαχειριζόμενος ρίσκο όλο το 24ωρο.

    Μετά από πολύ ιδρώτα, πήρα μια μεγάλη οικονομική ανάσα.

    Αλλά υπάρχει μια άλλη ανάσα, πολύ πιο σημαντική: Είναι η ανάσα της ελευθερίας.

    Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 μου. Νοσοκόμος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της ημέρας. Και όπως είχα δει από τους γονείς μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι.

    Δεν έχω γκέι ατζέντα. Έχω ανθρώπινη ατζέντα. Με προτάσεις που τις διαβάσατε πριν από μερικές μέρες, που άλλοι φοβούνται να τις πουν.

    Προνόμια για λίγους και εκλεκτούς τέλος, διαφάνεια παντού, τομές σε υγεία, παιδεία, εργασία, δικαιοσύνη, διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό.

    Έχω επίγνωση ότι δε διαθέτω κομματική προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία μου είναι στην εργασία και στην κοινωνική ζωή.

    Η υποψηφιότητα που τώρα θέτω δείχνει έναν άλλο δρόμο: Από την κοινωνία, για την κοινωνία.

    Αρκετές γενιές χάθηκαν. Έφτασε η ώρα να φτιάξουμε το Ελληνικό Όνειρο που τόσο έχουμε ανάγκη. Με ένα κράτος που διασφαλίζει ισοτιμία στην ευκαιρία. Με έναν πολίτη που το μέλλον του δεν προδιαγράφεται από το πού και πώς γεννήθηκε.

    Για να γίνει το Ελληνικό Όνειρο πραγματικότητα, πρέπει να νικήσουμε όσους ωφελούνται από μία Ελλάδα άγονο χωράφι και όχι Ευρώπη στην πράξη.

    Θέλετε να βάλετε απέναντι στον κληρονόμο Μητσοτάκη ένα άτομο αυτοδημιούργητο;

    Θέλετε να βάλετε απέναντι στους δήθεν άριστους ένα άτομο που μιλάει καλύτερα αγγλικά από αυτούς, που τους έχει κερδίσει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και πτυχία;

    Θέλετε να βάλετε απέναντι στον Πρωθυπουργό της δήθεν οικονομικής σταθερότητας ένα άτομο που ξέρει καλύτερα χρηματοοικονομικά και επιχειρείν από εκείνον, επειδή έχει δουλέψει και επιχειρήσει;

    Θέλετε να βάλετε απέναντι στον σκηνοθετημένο Πρωθυπουργό του Γκρίνμπεργκ έναν άνθρωπο με ενσυναίσθηση;

    Θέλουμε να βάλουμε απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάποιον που θα τον νικήσει;

    Εγώ έχω όρεξη, δεν έχω καμία απολύτως εξάρτηση, δεν μπορούν να με εξαγοράσουν, όπως δεν μπόρεσαν να εξαγοράσουν τον Αλέξη.

    Η υποψηφιότητά μου είναι ριζοσπαστική. Όπως και η ζωή μου.

    Πάμε μαζί με σχέδιο. Το Ελληνικό Όνειρο δεν έχει χαθεί. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καιρός να αναγεννηθούμε. Καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει και πάλι νικητής. Καιρός η σύγχρονη Αριστερά να γίνει πράξη. Καιρός να κάνουμε τον κάθε πολίτη υπερήφανο».

    Δείτε το βίντεο:



    ΣΧΟΛΙΑ