• Πολιτική

    ΣτΕ: Ξήλωμα τεντών σε δυο καφέ του Κολωνακίου

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Δεν πείστηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας από την τεράστια οικονομική ζημία που επικαλείται επιχειρηματίας και δεν “πάγωσε” το “ξήλωμα” των στεγάστρων-σκιάδων σε 2 καφετέριές του στο Κολωνάκι.

    Το ΣτΕ έλαβε την αποφασή του για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απορρίπτοντας ως αβάσιμη την αίτηση αναστολής του επιχειρηματία, ο οποίος διατηρεί τις δύο καφετέριες στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας και στην οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι.

    Ο Δήμος Αθηναίων κάλεσε τον επιχειρηματία εντός μηνός, να αφαιρέσει τα στεγαστρα και σε διαφορετική περίπτωση θα αφαιρούσε εκείνος τα στεγάστρα και θα καταλόγιζε τη δαπάνη σε βάρος του.

    Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στο ΣτΕ και ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Δήμου Αθηναίων μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας αίτησης που παράλληλα έχει καταθέσει.

    Ο επιχειρηματίας υποστήριζε στην αίτηση ότι για την αφαίρεση των στεγάστρων θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 100.000 ευρώ και ότι η αποξήλωση θα διαρκέσει πάνω από 30 μέρες, κάτι που θα έχει ως συνέπεια την απώλεια πελατείας σε ανταγωνιστικά μαγαζιά της περιοχής.

    Επίσης, ισχυρίστηκε ότι θα υποστεί οικονομική ζημία 87.000 ευρώ, όπως και την απώλεια 54.000 ευρώ από τα λειτουργικά έξοδα, ενώ σε περίπτωση που γίνει δεκτή η κυρία αίτηση ακύρωσης από το ΣτΕ δεν θα είναι δυνατή η επανατοποθετήση των στεγάστρων, καθώς θα έχουν υποστεί φθορές.

    Το Τμήμα Αναστολών έκρινε ότι ανεξαρτήτως του χαρακτήρα και του μεγέθους της βλάβης, λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν, σε κάθε περίπτωση, την απόρριψη της αιτήσεως. Οι λογοι δημοσίου συμφέροντος υπαγόρευσαν την έκδοση των προσβαλλομένων πράξεων του Δήμου Αθηναίων οι οποίες «συνίστανται στην ανάγκη διαφύλαξης της ελεύθερης χρήσης καθώς και στον τερματισμό της διαρκούς αισθητικής υποβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η πολεοδομική τους λειτουργία και η δυνατότητα πληρέστερης απόλαυσής τους από το κοινό (όπως επιτάσσει το άρθρο 24 παρ. 2 του Συντάγματος).

    Κατά τους δικαστές, οι επιβαλλόμενες ρυθμίσεις ισχύουν για όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν καθιστούν δυσμενέστερη τη θέση του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προφυλακιστέος ο 58χρονος που κρατούσε ομήρους τα ξαδέρφια του στο Ωραιόκαστρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διορίστηκε διοικήτρια σε νοσοκομείο-«φάντασμα» ενώ εισέπραττε παράνομα σύνταξη!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανατροπή στη δολοφονία της Αγραφιώτου: Βρέθηκε «ορφανό» DNA στα νύχια της



    ΣΧΟΛΙΑ