• Top Stories

    Σταθάκης: Διασφαλίσαμε ότι κανένα σπίτι ελληνικού νοικοκυριού δεν θα εκποιηθεί μέχρι το 2017

    Γιώργος Σταθάκης. Ετών 55. Υπουργός Σύριζα


    Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Ελλάδας, Γιώργος Σταθάκης, επιδιώκει οι Έλληνες πολίτες να μην ανησυχούν διόλου. Τα έχει αναλάβει όλα ο ίδιος και μάλιστα τα όσα δηλώνει τα υπερασπίζεται με περηφάνια(!).

    Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, απάντησε το πως «Διασφαλίσαμε ότι κανένα σπίτι ελληνικού νοικοκυριού δεν θα περιέλθει σε κατάσταση εκποίησης», ενώ προσέθεσε πως η προστασία πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία έως 140.000 ευρώ έχει προστασία με ημερομηνία λήξης το τέλος 2017.

    kokkina daneia

    Από τη μία λοιπόν, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» , και από την άλλη κατάθεση σε λίγα εικοσιτετράωρα του πολυνομοσχεδίου που δίνει τα «κόκκινα δάνεια» σε ξένα funds.

    Αίσθηση δε προκάλεσε, βέβαια, ούτε η αναφορά του υπουργού πως μετά το 2018 «απελευθερώνεται» η πώληση όχι μόνο των «κόκκινων» αλλά και των «πράσινων» στεγαστικών. Έως τότε προστασία θα έχουν μόνο τα επιχειρηματικά και τα καταναλωτικά που έχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία.

    «Είχαν τεθεί υπό συζήτηση οι τρεις κατηγορίες δανείων -στεγαστικά, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταναλωτικά. Αυτό που επιτεύχθηκε είναι να ανασταλεί μέχρι το 2018 η πώληση και πράσινων και κόκκινων δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία» ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας παράλληλα πως «μέχρι το τέλος του 2017 προστατεύονται όχι μόνο τα στεγαστικά αλλά και το σύνολο των μικρομεσαίων ή καταναλωτικών που συνδέονται με την πρώτη κατοικία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/erchonte-oli-i-fori-ena-mina-noritera-apo-tin-1i-iouniou/45811

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/gia-miza-32-ekat-markon-sinellifthi-o-proin-proedros-tou-errikos-ntinan-a-martinis/45817



    ΣΧΟΛΙΑ