• Πολιτική

    ΗΠΑ κατά Ρωσίας: Μπορεί να διαδίδει fake news για δεσμεύσεις που δεν έχουν παρθεί

    • NewsRoom
    O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μιλά μπροστά από τον Τζο Μπάιντεν που παρακολουθεί στο βάθος φορώντας μάσκα

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν


    Επίθεση κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε το Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ με αφορμή τη συζήτηση γύρω από την ένταση στην Ουκρανία και της σχέσεις Μόσχας-NATO.

    Κανείς δεν θα πρέπει να εκπλαγεί εάν η Ρωσία διαδίδει ψευδείς πληροφορίες σχετικά με δεσμεύσεις που δεν έχουν αναληφθεί, μετά τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή αν επικαλεστεί κάτι ως πρόσχημα για να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την Ουκρανία, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

    «Προτρέπουμε τους πάντες να μην πέσουν στην παγίδα της συνεχιζόμενης παραπληροφόρησης της Μόσχας» είπε ο Πράις.

    Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ συγκρίνουν τις σημειώσεις τους με τους άλλους συμμάχους τους για να καταλάβουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να συνεχίσουν τον διάλογο με τη Μόσχα για το θέμα της Ουκρανίας.

    Σύμφωνα με τον Πράις, η αποκλιμάκωση δεν έχει γίνει ακόμη και υπάρχουν ενδείξεις ότι γίνονται κινήσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Πρόσθεσε ότι η αποκλιμάκωση δεν θα πρέπει να πάρει εβδομάδες ή ακόμη περισσότερο χρόνο για να γίνει.

    Διαβάστε επίσης

    Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ Ρωσίας και ΝATO παρά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες

    Αμερικανοί γερουσιαστές ετοιμάζουν κυρώσεις κατά του Πούτιν εάν εισβάλει στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ