ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κορυφαίοι γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος παρουσίασαν σήμερα ένα νέα σχέδιο επιβολής κυρώσεων, που στοχεύει να τιμωρήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και να παράσχει οικονομική βοήθεια στο Κίεβο, στην περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας» (Defending Ukraine Sovereignty Act) προβλέπει κυρώσεις σε βάρος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, υψηλόβαθμων στρατιωτικών και πολλών οντοτήτων του ρωσικού τραπεζικού τομέα στην περίπτωση «εισβολής» ή «κλιμάκωσης των εχθροπραξιών».
Προβλέπει, επίσης, το ποσό ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ώστε να αντιμετωπίσει μια ρωσική εισβολή, ένα ποσό υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με εκείνο που η κυβέρνηση Μπάιντεν παρείχε στο Κίεβο τον περασμένο χρόνο.
«Αυτός ο νόμος δείχνει ξεκάθαρα ότι η αμερικανική Γερουσία δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στην απειλή μιας νέας εισβολής στην Ουκρανία από το Κρεμλίνο», επισήμανε ο Μπομπ Μενέντεζ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, σε ένα δελτίο τύπου.
Το κείμενο ενθαρρύνει επίσης τις ΗΠΑ να «εξετάσουν όλα τα διαθέσιμα και κατάλληλα μέτρα» για να διασφαλιστεί ότι ο αγωγός Nord Stream 2, που χαρακτηρίζεται ως «εργαλείο κακόβουλης επιρροής της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δεν θα γίνει λειτουργικός.
Το νομοσχέδιο στηρίζουν ήδη 25 Δημοκρατικοί γερουσιαστές, μεταξύ αυτών ο επικεφαλής τους Τσακ Σούμερ και ο Λευκός Οίκος.
Ο νόμος «θα είναι ένα σκληρό πλήγμα για τη ρωσική οικονομία», υπογράμμισε η εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο Έμιλι Χορν.
Διαβάστε επίσης:
Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ Ρωσίας και ΝATO παρά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στο στόχαστρο Βουρλιώτη ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ – Ερευνά υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από εκπαιδευτικά προγράμματα
- Qualco: Η πλατφόρμα ProximaPlus λαμβάνει πιστοποίηση συμμόρφωσης με τη Σαρία από την ITFC
- Βρετανία και Microsoft ενώνουν δυνάμεις κατά των deepfakes
- Eurobank Equities για ΑΔΜΗΕ: Η αύξηση κεφαλαίου δεν είναι ιδανική, αλλά το ανοδικό περιθώριο παραμένει
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.