• Πολιτική

    Σταϊκούρας σε Τσακαλώτο: Δεν θα παρασυρθούμε από την πολιτική “τρικυμία” του

    • NewsRoom
    Χρήστος Σταϊκούρας-Yπουργός Οικονομικών Σταϊκούρας: Η ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα

    Χρήστος Σταϊκούρας-Yπουργός Οικονομικών


    «Η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δέσμες παρεμβάσεων, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Συζητούμε συνεχώς με φορείς και παράγοντες της οικονομίας, ώστε να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις, εντός των υφιστάμενων, στενών, περιθωρίων», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στην κριτική του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

    «Οι συνέπειες της πανδημίας στις οικονομίες είναι πανθομολογούμενες και βαριές. Βαριές θα είναι και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία», αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών.

    «Λυπούμαι που ο κ. Τσακαλώτος, ευρισκόμενος σε ιδεολογικοπολιτική σύγχυση, αυτοαποκλείεται από την, εθνικά αναγκαία διαδικασία, της σοβαρής ανταλλαγής απόψεων. Διαδικασία που πρέπει να γίνεται χωρίς τάσεις επιβολής, εξάρσεις προσβολών και ατεκμηρίωτου επιστημονικού και πολιτικού ελιτισμού. Με εκπλήσσει που η σύγχυση τον έχει οδηγήσει να περιλαμβάνει σε δηλώσεις του ψευδή στοιχεία (π.χ. μου επιρρίπτει ψευδώς ευθύνες για τη σειρά των μνημονίων, ειδικά δε του τρίτου, στο οποίο, όπως όλοι οι πολίτες γνωρίζουν, οδηγήθηκε η χώρα εξαιτίας των ανεύθυνων επιλογών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και φέρει τη δική του υπογραφή)», συνεχίζει, απαντώντας στις αναφορές του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η ΝΔ παγίδεψε την χώρα για το τρίτο μνημόνιο»!

    «Δυστυχώς για τον κ. Τσακαλώτο, η μέχρι σήμερα ιστορία έχει γραφεί. Δεν έχει ανάγκη από συγγραφείς σκοπιμοτήτων. Εμείς δεν θα παρασυρθούμε από την πολιτική “τρικυμία” του», απαντά ο κ. Σταϊκούρας.

    «Θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με αίσθημα δικαίου και αλληλεγγύης, χωρίς έπαρση, να αγωνιζόμαστε, για να βγει η χώρα όρθια από αυτή την κρίση», καταλήγει.



    ΣΧΟΛΙΑ