• Πολιτική

    Σταϊκούρας: Προχωράμε σε ελάφρυνση του φορολογικού βάρους – Δεν μηδενίζουμε το έργο των προκατόχων

    • NewsRoom
    Μικρότερος ΕΝΦΙΑ, κατά 2,5% - 3% το 2022 – Πρώτη δόση τον Μάρτιο

    Χρήστος Σταϊκούρας. Yπουργός Οικονομικών


    Τον προκάτοχό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ευχαρίστησε για την υποδοχή και την ενημέρωση, ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στις πρώτες δηλώσεις του.

    Όπως ανέφερε, παρότι η οικονομία κάνει «χαμηλές πτήσεις» και οι βόμβες με το φιτίλι αναμμένο είναι υπαρκτές, «δεν θα μηδενίσει το έργο των προκατόχων του» καθώς τόνισε ότι «δεν ωφελεί τη χώρα και τους πολίτες».

    «Θα κρατήσουμε τα όποια θετικά έγιναν και θα οικοδομήσουμε σ΄αυτά. Θα διορθώσουμε σφάλματα και παραλείψεις και θα επιδιώξουμε συναινέσεις. Θα αξιοποιήσουμε το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου, πέρα και πάνω από ιδεολογικές αφετηρίες, τους καλώ να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Εμείς με τη στρατηγική και τις πολιτικές μας θα επιδιώξουμε να περιορίσουμε τις αβεβαιότητες, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε πολλές και καλές δουλειές. Θα προχωρήσουμε στην ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης», τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών.

    «Σταθερή στόχευση  αποτελεί η κοινωνική συνοχή. Ζητώ απόλυτη συνοχή, ταχύτητα, σεμνότητα και αποφασιστικότητα. Να συμβάλλουμε στην ισχυροποίηση της Οικονομίας για την ισχυρή και αξιοπρεπή Ελλάδα», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.



    ΣΧΟΛΙΑ