• Πολιτική

  Σταϊκούρας: Περισσότερη δομήσιμη γη στο Δημόσιο δίνει η σύμβαση για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού

  • NewsRoom
  Στον ειδικό λογαριασμό του ΥΠΟΙΚ οι δωρεές για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

  Χρήστος Σταικούρας. Υπουργός Οικονομικών


  Πάνω από 50% περισσότερη δομήσιμη επιφάνεια στο Δημόσιο, από τη σχετική πρόταση του ΤΕΕ, δίνει η προς κύρωση σύμβαση για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης επί των άρθρων της σύμβασης, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

  Όπως είχε αναφέρει και στην αρχική του τοποθέτηση, η ποσοτική σύγκριση της δομήσιμης επιφάνειας που πρότεινε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να παραμείνει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, και της δομήσιμης επιφάνειας που τελικά παραμένει κατόπιν της διαπραγμάτευσής μας, δίνει 50,36% περισσότερη δομήσιμη επιφάνεια στην ιδιοκτησία και προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή, 336.434,39 περισσότερα τετραγωνικά μέτρα, είπε ο κ. Σταϊκούρας. Αναφερόμενος ειδικότερα στο παράκτιο μέτωπο, είπε ότι εκεί, «το Ελληνικό Δημόσιο παίρνει 530.742,30 τετραγωνικά μέτρα και ο επενδυτής 227.460,45 τετραγωνικά μέτρα».

  Στην προηγηθείσα συζήτηση, και στους προβληματισμούς που εξέφρασαν βουλευτές της αντιπολίτευσης για θέματα περίφραξης του ακινήτου, ο παριστάμενος υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νικόλαος Ταγαράς, είπε ότι «δεν τίθεται θέμα μόνιμης περίφραξης ούτε ανάμεσα στα οικόπεδα ούτε σε ολόκληρο το κέντρο, πολύ περισσότερο προς την παραλία. Σε ό,τι αφορά τις εργασίες που θα εκτελούνται, όσο εκτελούνται, το παραλιακό μέτωπο θα είναι ανοιχτό. Η μόνη περίπτωση και ο χρόνος που θα διαρκέσει, είναι μόνο όταν γίνουν εργασίες στην παραλιακή ζώνη. Σε καμία άλλη περίπτωση».

  Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι «θα υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση ότι είναι προσωρινού χαρακτήρα, ότι είναι τμηματικές, και μόνο για λόγους ασφάλειας, και ό,τι ολοκληρώνεται θα απελευθερώνεται από πλευράς περιφράξεων».

  Σημειώνεται ότι επί της αρχής της κύρωσης της σύμβασης, ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής ψήφισαν «υπέρ», ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για τη συνεδρίαση της ολομέλειας, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ψήφισαν «όχι».

  Διαβάστε επίσης:

  «13άρι» πέτυχε το Δημόσιο με την έκδοση του 30ετούς – Ικανοποίηση στην κυβέρνηση, ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές

  Χρ. Σταϊκούρας: Η σημερινή έκδοση σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή της χώρας μας στις διεθνείς αγορές

  Στα 26 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 30ετές ομόλογο
  Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση  ΣΧΟΛΙΑ