• Πολιτική

    Σταϊκούρας: Εντολή διερεύνησης καταγγελίας εις βάρος υπαλλήλου του υπουργείου Υποδομών

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας

    Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας


    Αναφορικά με σύλληψη υπαλλήλου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Χαλκίδα, κατόπιν σχετικής καταγγελίας, ο Υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, έδωσε άμεσα εντολή προς τις Διοικητικές Υπηρεσίες να κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία προς διερεύνηση του περιστατικού και προς απόδοση τυχόν ευθυνών.

    Αυτή την ώρα, αναμένεται η αποστολή του φακέλου από τις αρμόδιες Προανακριτικές Αρχές, προκειμένου να εκκινήσουν οι σχετικές διοικητικές και πειθαρχικές διαδικασίες.

    Σημειώνεται ότι από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος υπάλληλου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου, καθώς και σε βάρος συνεργού του για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

    Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προηγήθηκε καταγγελία ιδιοκτήτη Κ.Τ.Ε.Ο., σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος υπάλληλος ζήτησε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, για παράλειψη παραβάσεων, που τυχόν θα διαπιστώνονται σε ελεγχόμενα οχήματα, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής.

    Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης και μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού του υπαλλήλου από τον ιδιοκτήτη του Κ.Τ.Ε.Ο., το οποίο ακολούθως παρέδωσε στο συνεργό του.

    Το προσημειωμένο χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

    Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Χαλκίδας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Όθων Ηλιόπουλος: Aν χρειαστεί θα παραιτηθώ για να γίνει βουλευτής ο Κασσελάκης



    ΣΧΟΛΙΑ