• Πολιτική

  Στα Τίρανα ο Γιώργος Γεραπετρίτης για τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ

  • NewsRoom
  Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο

  Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο


  Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, επισκέπτεται τα Τίρανα, προκειμένου να συμμετάσχει, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, την εκ περιτροπής προεδρία της οποίας ασκεί η Αλβανία.

  Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε νωρίτερα με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιο. Κατά τη συμμετοχή του στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρέμβει στη δεύτερη συνεδρίαση της Συνόδου.

  Μετά το πέρας αυτής, ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει επαφές με εκπροσώπους της Ομογένειας και στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα. Θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση με τον ομόλογό του, Ιγκλί Χασάνι , ενώ θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα

  Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

  «Οι γέφυρες που μας ενώνουν, η Ορθοδοξία που είναι η κοινή μας πολιτισμική καταγωγή, στο πρόσωπό σας βρίσκει τον πιο γνήσιο και σημαντικό εκφραστή», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιο στα Τίρανα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

  «Το έργο το οποίο έχετε επιτελέσει, αρχικώς, το ποιμαντικό σας και στη συνέχεια, το έργο σας στην Αλβανία, στην Αρχιεπισκοπή, τα τελευταία 32 χρόνια, είναι εξαιρετικά σημαντικό, και νομίζω αποτυπώνει ακριβώς αυτό το οποίο όλοι αισθανόμαστε, ένα έργο αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε.

  Ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την εμπιστοσύνη της ελληνικής πολιτείας, αλλά και την απόλυτη στήριξη στο έργο του αρχιεπισκόπου και στον ίδιο και τον κάλεσε να συνεχίσει «με τον ίδιο ζήλο, με την ίδια ζέση να προσφέρετε ανιδιοτελώς, έτσι ώστε το ορθόδοξο ποίμνιο να έχει πάντοτε τον πνευματικό του ηγέτη».

  Διαβάστε επίσης:

  Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πόσους σταυρούς βάζουμε στο ψηφοδέλτιο

  Αδωνις Γεωργιάδης – Γιώργος Καραμέρος «σκοτώθηκαν» για τα… μάτια του Πολάκη

  Μπακογιάννης: Ζητώ καθαρή εντολή και τη δύναμη των Αθηναίων για να προχωρήσουμε μπροστά

                                                                                            

  Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

  Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

  Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε  ΣΧΟΛΙΑ