• Πολιτική

    Στα όρια της αναρχίας η Ρόδος! Ιδιοκτήτες club απαγόρευσαν την είσοδο στους ελεγκτές της ΓΓΔΕ- Θα μπει λουκέτο

    • NewsRoom
    club


    Ρόδος. Η μαφία της νύχτας και ο ψευτοτσαμπουκάς του Έλληνα χτύπησε για μια ακόμη φορά στο νησί των ιπποτών. Το περιστατικό έχει ως εξής. Οι ιδιοκτήτες ενός από τα μεγαλύτερα club του νησιού αρνήθηκαν τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων. Όλα ξεκίνησαν, όταν τέσσερις ελεγκτές της ΓΓΔΕ πλησίασαν στην πόρτα του μαγαζιού, ζητώντας να μπουν μέσα, κάτι που οι υπεύθυνοι του μαγαζιού αρνήθηκαν, λέγοντας τους με θρασύτητα ότι “δεν μπορείτε να μπείτε μέσα”. Μάλιστα, τους προειδοποίησαν να φύγουν λέγοντας “φύγετε να μην έχουμε άλλα”.

    Με απόφαση της ΓΓΔΕ το συγκεκριμένο club θα αναγκαστεί σε υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας του για λίγες ημέρες. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα καθώς η άρνηση ελέγχου αποτελεί μεν παράβαση όμως δεν εμπίπτει στην πρόσφατη απόφαση της ΓΓΔΕ για 48ωρο λουκέτο της επιχείρησης εάν υποπέσει σε παραβάσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες νωρίτερα η ΓΓΔΕ είχε εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία προβλέπεται το κλείσιμο των επιχειρήσεων μέσα σε 48 ώρες από την στιγμή που διαπιστωθεί, ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή ότι η συνολική αξία των αποδείξεων που δεν έχουν εκδοθεί ξεπερνά τα 500 ευρώ.

    club

    clubs

    Αναλυτικά, η απόφαση έχει ως εξής:

    1. Το μέτρο της άμεσης αναστολής λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες εφαρμόζεται με πράξη των οργάνων που διενεργούν τον έλεγχο κατόπιν σχετικής ειδικής εντολής ελέγχου του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση παραστατικών στοιχείων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ένατο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 13 του Ν. 2523/1997, όπως ισχύει.

    2. Για τους σκοπούς εφαρμογής του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας των επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες, οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. ή οι οριζόμενοι από αυτούς υπάλληλοι τελούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία σε διαρκή ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας και μεριμνούν κάθε φορά που καθίσταται αναγκαία η παρέμβασή τους για την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας απόφασης.

    3. Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η διεύθυνση της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διαπιστώνεται η κατά τα ανωτέρω οριζόμενα μη έκδοση παραστατικών στοιχείων, εξουσιοδοτείται να υπογράφει”Με εντολή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων’’ την ειδική εντολή ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου επαγγελματία για 48 ώρες.

    4. Με το πέρας του διενεργούμενου ελέγχου και εφόσον συντρέχει η περίπτωση διαπίστωσης μη έκδοσης παραστατικών στοιχείων που επισύρει την επιβολή του ως άνω μέτρου, τα ελεγκτικά όργανα προβαίνουν σε σχετική επισημείωση επί του σημειώματος διαπιστώσεων ελέγχου, με την οποία γνωστοποιείται ότι οι συγκεκριμένες διαπιστώσεις επισύρουν την επιβολή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου για 48 ώρες.

    5. Μετά τη διαπίστωση των ανωτέρω οριζομένων, τα όργανα που διενεργούν τον έλεγχο ενημερώνουν άμεσα τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η διεύθυνση της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διαπιστώθηκε η μη έκδοση παραστατικών στοιχείων. Το αργότερο εντός της επομένης από τη διαπίστωση ημέρας, ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. εκδίδει την ειδική εντολή ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της εν λόγω επαγγελματικής εγκατάστασης για 48 ώρες και τη γνωστοποιεί στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Η πράξη της άμεσης αναστολής λειτουργίας εκδίδεται την ημερομηνία έκδοσης της ειδικής εντολής ελέγχου.

    6. Η πράξη της άμεσης αναστολής λειτουργίας, η οποία εκδίδεται με βάση την ειδική εντολή ελέγχου και τις διαπιστώσεις του ελέγχου, υπογράφεται από τα όργανα που διενεργούν τον έλεγχο και γνωστοποιείται στον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η διεύθυνση της επαγγελματικής εγκατάστασης, για την εφαρμογή του μέτρου. Με την πράξη αυτή ορίζεται η αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, στην οποία διαπιστώθηκε η μη έκδοση παραστατικών στοιχείων, του υπόχρεου επαγγελματία για 48 ώρες και προσδιορίζεται ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του μέτρου σε ώρα εντός της ημερομηνίας έκδοσης της πράξης, καθώς και ο χρόνος λήξης αυτού.

    7. Για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής λειτουργίας, ο Προϊστάμενος της ως άνω Δ.Ο.Υ. ή ο οριζόμενος από αυτόν υπάλληλος, γνωστοποιεί στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα την πράξη αναστολής λειτουργίας και ζητά τη συνδρομή της αστυνομικής αρχής. Κατά τη διαδικασία της σφράγισης που διενεργείται με την παρουσία του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του οριζόμενου από αυτόν υπαλλήλου και της αστυνομικής αρχής, τοποθετείται στην κεντρική είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης ταινία με τον τίτλο της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την ένδειξη στην ελληνική γλώσσα “σφραγίσθηκε λόγω φορολογικών παραβάσεων μέχρι …. (ημερομηνία ώρα), βάσει της με αριθ. …. πράξης αναστολής λειτουργίας η οποία εκδόθηκε κατόπιν της αριθ. …. Ειδικής Εντολής Ελέγχου του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. …., σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του Ν. 2523/1997, όπως ισχύει” και στην αγγλική γλώσσα “operations suspended due to tax violations”. Αντίγραφο της πράξης άμεσης αναστολής λειτουργίας επιδίδεται στον υπόχρεο.

    8. Ειδικά, σε περιπτώσεις που δεν καθίσταται δυνατή η εφαρμογή του μέτρου αναστολής λειτουργίας σύμφωνα με τα ανωτέρω οριζόμενα, καθώς και σε περιπτώσεις που ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του μέτρου δεν συμπίπτει με ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, το μέτρο εφαρμόζεται κατόπιν νέου προσδιορισμού του χρόνου έναρξης εφαρμογής του, αμέσως μόλις καταστεί δυνατό, σε ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, με σχετική επισημείωση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του οριζομένου από αυτόν υπαλλήλου, επί της εκδοθείσας κατά τα ανωτέρω πράξης άμεσης αναστολής λειτουργίας, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά των οριζομένων στην παρούσα.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/giorgos-pitsilis-ngde-pos-tha-elegcho-365-epichirisis-tin-imera-se-mikono-santorini-ke-kriti/59662



    ΣΧΟΛΙΑ