• Πολιτική

    Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να συζητήσει μια μελλοντική στρατηγική για τους αγρότες

    • NewsRoom

    Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος


    «Κανένας από την κυβέρνηση δεν απολογείται για τους λόγους που χάθηκαν 560.000.000 από τις επιδοτήσεις και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αυτή τη χρονιά», ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

    «Το 2023 δόθηκαν οι λιγότερες αποζημιώσεις από τη σύσταση της ΚΑΠ, με ευθύνη μόνο της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όχι των Ευρωπαίων. Είναι ώρα να δούμε τι κονδύλια εξασφαλίζουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τι τελικά φτάνει στον Έλληνα αγρότη με τον τρόπο που τα διαχειρίζεται το Υπουργείο», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρόπουλος, μιλώντας το πρωί στο MEGA.

    Πρόσθεσε ότι «τα τελευταία 4 χρόνια το κόστος παραγωγής αυξάνεται διαρκώς, κυρίως αυτό που αφορά στην ενέργεια. Ποιες είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης για να απορροφηθεί αυτό το κόστος και να βοηθήσουν τον αγρότη, τον παραγωγό και τον κτηνοτρόφο ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικός και να φτάνουν τα προϊόντα τους στο ράφι και στον καταναλωτή σε χαμηλή τιμή; Απολύτως τίποτα».

    Ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε χαρακτηριστικά πως «το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει συγκεκριμένα πράγματα όπως ο εκσυγχρονισμός του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι που τώρα θυμήθηκε ο πρωθυπουργός. Όμως αυτό δεν είναι δυνατό καθώς το δίκτυο είναι υπερφορτωμένο.

    Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να συζητήσει μια μελλοντική στρατηγική κι όχι να δώσει επιδοτήσεις για να φύγουν από τους δρόμους οι αγρότες και μετά να γίνουν ξανά τα ίδια πράγματα».

    Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τον τρόπο καταβολής των αποζημιώσεων μέσω του ΕΛΓΑ υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που δίνονται οι αποζημιώσεις, να υπάρχει μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που δεν θα εξαρτάται από τον εκάστοτε υπουργό», δίνοντας έμφαση στις μεγάλες παραλείψεις που δείχνουν ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν ενδιαφέρεται για τον Έλληνα αγρότη, για την πρωτογενή παραγωγή και δεν έχει σχεδιασμό».

    Διαβάστε επίσης:

    Γλαβίνας για ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει βουλευτές από άλλα κόμματα

    Κασσελάκης: Επιστολή-βόμβα από το Λονδίνο στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – «Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες»

    Αποστολάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Να αδράξουμε την ευκαιρία για αναδημιουργία



    ΣΧΟΛΙΑ